RokometSlovenija

Slovenski rokometaši kvalifikacije začeli z zmago

Slovenska moška rokometna reprezentanca je začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2024, ki se bo odvijalo v  Nemčiji.

V skupini 7 poleg Slovenij ter Bosne in Hercegovine, igrata še reprezentanci Kosova in Črne Gore. Slovenci večjih težav z uvrstitvijo na Euro ne bi smeli imeti, saj se na prvenstvo uvrstita dve najboljši reprezentanci. Začeli so silovito in zmagali z 28:20.

Pomlajena ekipa BiH, brez večine igralcev, ki so v preteklem obdobju predstavljali hrbtenico reprezentance, se je solidno uprla izkušenejši in boljši ekipi Slovenije, a na koncu doživela prepričljiv poraz.

Slovenija je dobro začela in si zlahka priigrala občutno prednost, ki je v 20. minuti znašala sedem zadetkov.

V začetku drugega polčasa je Bosna in Hercegovina zadela in izid znižala na le dva zadetka zaostanka, a je sledilo obdobje boljše igre domačih, ki so povezali več uspešnih napadov in znova prišli do prednosti šestih golov. Slovenski rokometaši so tekmo rutinirano pripeljali do konca, ohranili priigrano prednost in na koncu zasluženo slavili prepričljivo zmago.

Slovenija – BiH 28:20 (13:10)

Ferlin, Kastelic, Blagotinšek 2, Henigman 1, Janc 4, Dolenec 3, Cingesar, Cehte 1, Kodrin 2, Gaber 2, Žabić, Ovniček, Bombač 5 (2), Malus 1, Novak, Vlah 7 (1).

Pustite komentar