Foto: OZS
OdbojkaSlovenija

Slovenski odbojkarji z desetim “skalpom” do drugega mesta

Po obeh rokometnih reprezentancah se je moški odbojkarski izbrani vrsti uspelo uvrstiti na olimpijski turnir.

Te dni v Ljubljani poteka tretji odbojkarski turnir svetovne serije imenovan 1Xbet liga narodov. Po izjemnih predstavah so si naši fantje priigrali vstopnico za Pariz. Najboljša reprezentanca v letošnji izvedbi lige narodov te dni v Stožicah gosti zadnji turnir pred sklepim, kjer bomo med 27. in 30 junijem v Lodžu na Poljskem videli osmerico najboljših.

Za vstopnico na tem in zadnjem se za zadnjo vstopnico v Pariz borita Kuba in Srbija. Ravno z slednjimi bo v nedeljo ob 20:00 pred polnimi tribunami s TV prenosom na Kanalu A in Sportklubu 2 naša izbrana vrsta zaključila turnir.

  • Ljubljana: SLO – ITA 3:0 

https://youtu.be/zCwEN3IDCzM?si=lDCMHoGBxLvVdv0T

SLOVENIJA 🇸🇮 : T. Štern 21 (2 asa, 3 bloke), Planinšič, Kozamernik 7 (2 bloka), Toman, Bračko, Štalekar 4 (2 asa), Kovačič, Ž. Štern, Ropret 1 (1 as), Urnaut 5 (1 as), Čebulj 9 (2 asa, 2 bloka), Možič, Mujanović, Kržič.

ITALIJA 🇮🇹 : Recine 1, Sbartoli, Falaschi, Sanguinetti 5 (2 bloka), Bottolo 11 (1 as), Cortesia, Gironi 4, Gardini, Gaggini, Bovolenta, Caneschi 2, Laurenzano, Mosca 6 (3 bloke), Porro 8.

Tokrat modri so pred 11.500 gledalci igrali brez Vinčiča in Pajenka, a so ju ostali brez težav nadomestili in z srčno, preudarno ter odlično moštveno igro ugnali aktualne svetovne prvake. Naši zahodni sosedje niso na sončno stran Alp pripeljali šesterice. Predvsem veliko napak s servisi pri tekmecih so naši spridoma izkoristili in dobili vse tri nize. Igralec tekme je bil na svoji 110 tekmi z 21 točkami Tonček Štern. Ta 28-letni in 200 cm visoki korektor iz Slovenske Bistrice, ki si kruh služi v Grčiji je dodal še tri bloke in dva asa.

Leave a reply