Foto: FIBA
KošarkaSlovenija

Slovenski košarkarji uvodoma priznali premoč sosedom

Košarkarji Slovenije so s porazom začeli kvalifikacijski turnir v Pireju za olimpijske igre v Parizu. Izgubili so proti Hrvaški z 92:108.

Hrvati so si z zmago na stežaj odprli vrata do prvega mesta v skupini, varovanci selektorja Aleksandra Sekulića pa si bodo skušali napredovanje v polfinalu zagotoviti v četrtek ob 16.30 proti Novi Zelandiji.

Luka Dončić je dosegel 26 točk, 19 pa jih je prispeval Klemen Prepelič. Na drugi strani je poleg Daria Šarića (19 točk, 10 skokov, 10 podaj), Ivice Zubca (18 točk, 8 skokov) in Maria Hezonje (12 točk) izstopal 26-letni in 180 centimetrov visoki organizator igre Igokeje Goran Filipović z 21 točkami in metom za tri točke 6:7.

Foto: FIBA

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije: “Ni konec sveta, ker smo izgubili, ni mi pa všeč način, na katerega smo izgubili. Nismo imeli odgovora na igro Hrvaške, predvsem smo bili brez prave energije v obrambi. Vsak od nas se mora pogledati v obraz in se vprašati, kaj lahko naredi bolje. V četrtek imamo novo tekmo, ki jo enostavno moramo dobiti, sicer se lahko poslovimo od Pariza.”

Leave a reply