Foto: FIBA
KošarkaSlovenija

Slovenski košarkarji pokazali pravi obraz

Slovenska košarkarska reprezentanca ostaja v igri za olimpijske igre. Na kvalifikacijskem turnirju v Pireju je premagala Novo Zelandijo s 104:78 in se bo v soboto v polfinalu pomerila z gostitelji Grki.

Slovenija je potrebovala zmago z desetimi točkami razlike za drugo mesto v skupini in jo na krilih Luke Dončića, ki je dosegel 36 točk, 11 skokov in 10 podaj, tudi dosegla. Po uvodnem porazu s Hrvaško je zasedla drugo mesto v skupini, povsem blizu pa je bila tudi prvemu mestu, ki ga bi dosegla z zmago z 29 točkami razlike, vendar sta Gregor Hrovat in Luka Dončić v zadnjem napadu zgrešila trojki.

V soboto ob 20. uri jo čaka reprezentance Grčije z zvezdnikom Giannisom Antetokounmpom, ki je na prvi tekmi proti Dominikanski republiki dosegel 32 točk ob stoodstotnem metu iz igre.

V drugem polfinalu bosta igrala Hrvaška in Dominikanska republika, le zmagovalec finala v nedeljo pa se bo uvrstil na olimpijske igre, ki se bodo začele čez tri tedne.

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije: “Tekma je bila za biti ali ne biti. Navdušil me je odgovor igralcev po anemični predstavi proti Hrvaški. Kot trener sem ponosen nanje in priznati moram, da sem s klopi užival, kako so igrali in se borili. Prav vsak od njih je dal svoj maksimum in znova smo dokazali, da smo najmočnejši, ko je to najbolj potrebno. Z zmago smo si kupili vozovnico za polfinale, v katerem nas čaka favorizirana Grčija, ki ima zastrašujoče močno zasedbo. Zagotovo bo to prava poslastica za košarkarske sladokusce.”

Leave a reply