Twitter @SloVolley
Odbojka

Slovenski klubi z nasprotniki v evropskih tekmovanjih

Slovenski odbojkarski klubi so dobili nasprotnike v evropskih tekmovanjih. ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley bosta igrala v elitni ligi prvakov in prvakinj, ženski moštvi Nova KBM Branik in SIP Šempeter v pokalu CEV, moška ekipa Calcit Volleyja pa v pokalu CEV Challenge.

Odbojkarice Calcit Volleyja, se bodo v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj pomerile z zagrebško Mladostjo, prvo tekmo bodo igrale že med 22. in 24. septembrom, povratni obračun bo na sporedu teden dni kasneje. V kolikor Kamničanke preskočijo prvo oviro, se bodo za preboj v skupinski del lige pomerile z zmagovalkami dvoboja med Hapoelom Kfar Sabo iz Izraela in poljskim LKS Commercecon Lodž.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so že uvrščeni v skupinski del lige prvakov. Slovenski prvaki bodo igrali v skupini C, v skupini so skupaj z ruskim Zenitom iz Kazana, nemškim Berlinom Recycling Volleys in zmagovalcem kvalifikacijske skupine G. Glavni del lige prvakov se bo odvijal med 17. novembrom in 11. februarjem, sledili bodo izločilni boji.

V pokalu CEV, bosta v prihajajoči sezoni nastopili dve slovenski ekipi, odbojkaricam Nove KBM Branik je žreb v 1. krogu namenil poraženke 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakinj. Možne tekmice so zagrebška Mladost, slovenski Calcit Volley, izraelski Hapoel in poljski LKS Lodž.

SIP Šempeter se bo v uvodu v evropsko sezono srečal s finskim Pölkky Kuusamom. Tekme se bodo začele 10. novembra, povratni obračuni bodo na sporedu štirinajst dni kasneje.

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo nastopili v pokalu CEV Challenge, žreb jim je za tekmece v prvem krogu namenil makedonski OK Vardar iz Skopja. Prvi dvoobj bodo odigrali med 8. in 10. oktobrom, povratno pa med 13. in 15. oktobrom.

Comments are closed.