Nogomet

Slovenski golman bo branil barve romunskega drugoligaša

Politehnica Temišvar je dosegla dogovor z Markom Deronjo, 24-letni slovenski vratar je s klubom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Marko Deronja se je rodil 29. decembra 1995 v Ljubljani, glavnem mestu Slovenije, in je visok 1,91 metra. V svoji karieri se je razvijal na več evropskih zelenicah. V Sloveniji je bil igralec Olimpije Ljubljana, SD Šenčur, NK Tolmin in NK Kranj. Na Slovaškem je igral za drugoligaše VSS Kosice, FK Haniska in Poprad. Izkušnje je nabiral tudi v nižjih ligah v Nemčiji in Avstriji, v TSV Kastl in ASKÖ St. Michael / Bleiburg, njegova zadnja ekipa je bil Lommel SK, iz druge belgijske lige.

“Mesto sem že uspel obiskati. Temišvar je zelo lep, zelo mi je všeč! Vem, da je Politehnica velik klub v Romuniji, za ta klub sem slišal že pred prihodom, vem, da je Dare Vršič tu igral pred več kot desetimi leti. Ekipa je dobra z izkušenimi igralci, pa tudi mladimi, ki želijo v svoji karieri početi pomembne stvari in mislim, da je to dobra kombinacija za vse. Klub je med petimi najboljšimi v prvenstvu in upam, da se bo še naprej dobro razvijal, saj si Politehnica zasluži biti v vrhu in tudi v prvi ligi,” je ob prestopu dejal Deronja.

Srečno v Banatu, Marko!

Comments are closed.