Foto: Urban Lesjak
RokometSlovenija

Slovenska moška rokometna reprezentanca dobila nasprotnike na svetovnem prvenstvu

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo na svetovnem prvenstvu, ki ga bodo naslednje leto med 14. januarjem in 2. februarjem gostile Hrvaška, Danska in Norveška, v predtekmovanju pomerila s Kubo, Islandijo in Zelenortskimi otoki, je določil žreb v Zagrebu.

V drugi del tekmovanja, ki ga bodo gostili Zagreb, Varaždin, Oslo in Herning, bodo napredovale po tri najboljše reprezentance vsake skupine prvega dela.

Slovenska skupina G se bo v drugem delu križala s skupino H. Najboljša dvojica bo napredovala v četrtfinale, kjer se bo srečala z eno izmed prvouvrščenih ekip skupine, ki bo združevala najboljši trojici skupin C in D.

Slovenija bo v primeru uspešnih nastopov v Zagrebu nastopala do vključno polfinala, medtem ko bo finalni vikend gostil Oslo.

https://twitter.com/ihfhandball/status/1795891816169939324

“Tudi tokrat so po žrebu občutki nekoliko mešani. Že v skupini prvega dela nas čaka Islandija, ki je zelo zahteven in nevaren tekmec. Vemo, kaj Islandci pomenijo v rokometu. To bo borba za ponos in boljšo pozicijo pred nadaljevanjem tekmovanja. Verjamem, da nas bosta v drugem delu prvenstva pričakali reprezentanci Hrvaške in Egipta, ki sta prav tako izjemno dobri ekipi. Videli bomo, kaj nam bodo ti obračuni prinesli. Ostali tekmeci so premagljivi. Na prvenstvu bo potrebno iti tekmo za tekmo, korak za korakom,” je razplet žreba za rokometno zvezo Slovenije ocenil selektor Uroš Zorman.

Leave a reply