RokometSlovenija

Slovenke v zadnjih sekundah ostale brez zmage

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v Celju odigrala prvo od dveh pripravljalnih srečanj proti Madžarski. V Celju so varovanke Dragana Adžića, ki so igrale brez Ane Gros, bile zelo blizu zmage, toda naše vzhodne sosedinje so se rešile v zadnjem napadu.

Slovenke so dvoboj pričele obetavno in po zadetkih Barbare Lazović in Elizabeth Omoregie povedle z 2:0, nekaj trenutkov kasneje po uspešno izvedeni 7-metrovki pa s 3:2. Sledilo je skoraj pet minut, v katerih domača vrsta ni zadela, kar so Madžarke izkoristile in s tremi zaporednimi goli prišle do vodstva s 3:5.

Slovenija je strelski post prekinila po novi uspešni najstrožji kazni, čemur je sledilo nekaj izenačenih minut. Madžarska je dobrih osem minut pred koncem prvega polčasa povedla z rezultatom 7:9, nato pa je sledil odličen zaključek slovenske izbrane vrste. Gostje do odmora več niso uspele zatresti domače mreže, na drugi strani igrišča pa so Slovenke prihajale do dobrih zaključkov napadov ter so z delnim rezultatom 5:0 na odmor odšle s tremi zadetki prednosti. Z nekaj sreče bi vodstvo lahko bilo še višje.

Na začetku drugega dela so se Adžićeve varovanke zaradi izključitev večkrat morale braniti z igralko manj, Madžarke pa so prednost počasi a vztrajno zmanjševale. Povsem so se uspele približati v 49. minuti, ko se je na semaforju izpisal rezultat 17:17. V zaključnih minutah smo ponovno spremljati izenačeno predstavo, sedem minut pred koncem pa je Madžarska po dolgem času prešla v vodstvo.

Sledil je odličen odgovor Slovenije, ki je po treh zaporednih golih povedla z 21:19, nato pa nekajkrat imela priložnost za povišanje rezultata, toda pri tem bila neuspešna, kar so gostje izkoristile in se minuto pred koncem približale na gol zaostanka. Sledil je napad domačink, ki se je pol minute pred koncem končal z obrambo gostujoče vratarke, nato pa je po lepo izdelani akciji Madžarska štiri sekunde pred koncem zatresla mrežo za končnih 22:22.

Najboljši strelki v vrstah Slovenije sta bili Tamara Mavsar in Tjaša Stanko, ki sta bili uspešni petkrat. Slovenke nov obračun proti Madžarkam čaka že v soboto 1. oktobra, ko se bosta reprezentanci pomerili v Stožicah.

Slovenija – Madžarska 22:22 (12:9)

Slovenija – Madžarska (Sobota, 1. oktobra, ob 17.30 v Ljubljani – prenos TV Slovenija 2)

Leave a reply