Foto: zajem zaslona
Hokej na leduSlovenija

Slovenkam odličen uvod na SP

Konec marca in na začetku aprila se  naša ženska hokejska reprezentanca mudi v latvijski prestolnici na svetovnem prvenstvu.

Triindvajset deklet se bo pod taktirko selektorja Kosa s sodelavci skušala že drugo leto zapovrstjo ohraniti v tretjeligaški konkurenci. V diviziji 1 skupinie B so v skupini Poljakinje, Britanke, Italijanke, Slovakinje in Latvijke.

Na velikonočno nedeljo je bila za risinje na sporedu prva tekma. Nasproti so jim stale Poljakinje. Odličen začetek naših hokejistk, ki so preko Pie Pren povedle, nato so nasprotnice, ki so igrale v rdečih dresih minuto kasneje izenačile. Deset minut kasneje je naša ekipa znova povedla po golu legionarke Tamare Svetina. Drugi slovenski gol druge tretjine je za 3:1 dosegla članica Maribora Julija Blazinšek. Končni izid je postavila še ena legionarka Nylaanderjeva.

 • Riga: SLOVENIJA – POLJSKA 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) Pren 4′, Svetina 16′, Blazinšek , Nylaander 44′

Pia Dukarič

Naša legionarka, vratarka Pia Dukarič igra čez lužo za Yale University. 23 letnica je obranila kar 65 strelov in preprečila podjetnim nasprotnicam kaj več kot en gol. V naslednjih dneh bodo dekleta odigrala še preostale tekme.

TEKME SLOVENIJE:

ponedeljek, 1. april ob 15:00

 • Slovaška – Slovenija

sreda, 3.4. ob 18:30

 • Latvija – Slovenija

petek, 5. april ob 15:00

 • Slovenija – Velika Britanija

sobota, 6.4. ob 11:30

 • Italija – Slovenija

Izidi 1. kroga : 

 • Slovenija – Poljska 4:1
 • Velika Britanija – Italija 1:0
 • Latvija – Slovaška 1:7

Otočanke so z golom v drugi tretjini prišle do pomembne zmage nad našimi zahodnimi sosedami. Sledi dvoboj s Poljakinjami. Italijanke pa bodo igrale proti domačinkam. V prvi in tretji tretjini so bile domačinke s Slovakinjami izenačeni, v drugi pa so favoritinje lige nasule Latvijkam šest golov.

LESTVICA:

 1. Slovaška  6:1 / 3 točke
 2. Slovenija 4:1 / 3 točke
 3. Velika Britanija 1:0 / 3 točke
 4.  Italija 0:1 / 0 točk
 5. Poljska 1:4 / 0 točk
 6. Latvija 1:7 / 0 točk

Po sobotnih tekmah petega kroga bo znano kdo gre v “drugo ligo” (divizija 1 A), in kdo v četrto (divizija 2 A). To pomeni prvo in šesto mesto.

Leave a reply