Košarka

Slovenija začela z zmago proti Ukrajini

Prvo srečanje evropskih kvalifikacij  v “balončku”, v ljubljanskih Stožicah je bilo odigrano med Slovenijo in Ukrajino. Slovenska reprezentanca je prišla do zmage, z rezultatom 84:73, vodili pa so skozi celotno srečanje.

Slovenija je odločno krenila po drugo zmago v kvalifikacijah in si že v prvi četrtini priigrala prednost 24-ih točk. Izkazala sta se Luka Lapornik in Jordan Morgan, ki sta dosegla po osem točk. Druga četrtina je sicer pripadla gostom iz Ukrajine, z rezultatom 17:19, vendar je prednost Slovenije še zmeraj znašala več kot 20 točk. Slovenski košarkarji so na polčas odšli z doseženimi petdesetimi točkami, v drugi četrtini se je razigral Jaka Blažič, ki jih je dosegel sedem.

V tretji četrtini so se gostje nevarno približali, saj so zaostanek uspeli zmanjšati na 12 točk, kljub temu so se slovenski košarkarji ob zaključku tretjega dela ponovno pobrali in imeli pred zadnjo četrtino 16 točk prednosti. Kljub temu, da so Ukrajinci visoko zaostajali pred zadnjo četrtino, se niso predali. Šest minut pred koncem srečanja so znižali zaostanek le na devet točk, to je bilo prvič po rezultatu 10:2, ko je bil zaostanek Ukrajincev nižji od desetih točk. Po minuti odmora je prednost Slovenije znova zvišal Edo Murić, ki je iz enega napada iztržil štiri točke. Slovenski košarkarji so poizkusili nekoliko umiriti igro, a so se Ukrajinci znova nevarno približevali in pri rezultatu 77:69, zaostajali zgolj osem točk. Minuto pred koncem srečanja je ključno trojko zadel Alen Hodžić, ki se je zaustavil pri devetih točkah. Največ točk je dosegel Jaka Blažič, in sicer 23, ob tem je nabral deset skokov in prispeval 1 asistenco.

Jutri Slovenijo v Stožicah čaka dvoboj s sosednjo Avstrijo, s pričetkom ob 20.10 uri.

28. november, kvalifikacije za evropsko prvenstvo:

Slovenija – Ukrajina 84:73
(33:9, 17:19, 13:19, 21:26)

Comments are closed.