Foto: OZS
OdbojkaSlovenija

Slovenija začela turnir v Turčiji s tesno zmago nad Nizozemci

V osmem največjem mestu Turčije, se je začela nova sezona odbojkarske lige narodov. Tam igra tudi na svetovni lestvici sedmouvrščena Slovenija. Drug turnir LN pa poteka ta hip v Braziliji.

Za naše fante bo to eden treh turnirjev, ki jih bodo igrali v roku enega meseca. Po tem v Antalyi, sledi selitev na Japonsko, kjer se bodo med petim in devetim junijem potili v Fukuoki. Dva tedna kasneje bo dvorana Stožice v Ljubljani prireditelj še enega turnirja. Zaključni turnir se bo odvijal v Lodžu na Poljskem.

https://youtu.be/Zrej30Wce7U?si=8w1V11XfYejR1W6F

Petdnevni turnir je naša moška članska odbojkarska reprezentanca začela z odliko. Po igralskem prikazu naši niso blesteli, so pa po izidu tesno, s 3:2 ugnali Nizozemce. Peto zmago in upe na odhod v Pariz nad tokratnimi tekmeci na dosedanjih desetih srečanjih prinaša veter v hrbet za naslednje tri tekme. Vse bodo v živo ob enih popoldne na TV postaji Sportkkub.

četrtek, 23.5. ob 13:00

SLOVENIJA 🇸🇮 – 🇫🇷 FRANCIJA

sobota, 25.5. ob 13:00

SLOVENIJA 🇸🇮 – 🇨🇦 KANADA

nedelja, 26. maj ob 13:00

SLOVENIJA 🇸🇮 – 🇵🇱 POLJSKA

Na svetovni lestvici vodi Poljska pred ZDA, tretji so Italijani in četrti Japonci. Pod petimi krogi so si ob domačinih vstopnico že priigrali Poljaki, Američani, Japonci, Brazilci, Kanadčani ter Nemci. Na voljo je še pet prostih mest, ki bodo razdeljena do konca prihodnjega meseca.

Leave a reply