Nogomet

Slovenija pokazala karakter in v sodnikovem podaljšku prišla do zmage

Včeraj je bila odigrana tekma 5. kroga Lige narodov, na kateri so si nogometaši Slovenije po preobratu v zadnjih minutah priigrali pomembne točke. Premagali so moštvo Kosova in tako zdaj sami odločajo o svoji usodi, in sicer napredovanju v skupino B. Zadnja tekma bo odigrana z Grčijo, ki na lestvici zaostaja za dve točki in Sloveniji je za napredovanje dovolj neodločen rezultat. Tekma bo odigrana v Grčiji, 18. novembra, ob 20:45.

Matjaž Kek je bil po zmagi pričakovano zadovoljen: “Čestitke fantom za prikazani karakter. Zmagali smo zasluženo, saj smo bili boljši tekmec. Morali bi že v prvem polčasu realizirati priložnosti. Ekipa je dobro odreagirala na vse težave, ki so se pojavile. To je karakter, o katerem sem govoril. To zavedanje, da je vsak posameznik pomemben v duhu ekipe.”

“Kaj sploh reči po takšni tekmi? Zaslužili smo si zmago, pokazali smo veliko več kot proti Azerbajdžanu. Pokazali smo pravi karakter in ni slajšega, kot zabiti gol v zadnji minuti,” je dodal junak tekme Josip Iličić.

15. november, Liga narodov, liga C, skupina 3, izid:

Slovenija – Kosovo 2:1 (0:0)
Kurtić 62. Iličić 94. (11-m); Muriqi 58.

Comments are closed.