Foto: BZS
Ostali športi

Slovenija ob premieri med dobitnicami medalj

Slovensko balinanje se lahko pohvali z novo medaljo na največjih tekmovanjih. Ob premiernem nastopu moške članske reprezentance na evropskih prvenstvih je Damjan Sofronievski v italijanskem Terniju osvojil bron v natančnem zbijanju.

V soboto popoldne se je v mestu Terni, ki leži dobrih 100 km severozahodno od Rima zaključilo člansko evropsko prvenstvo v balinanju raffa, na katerem je prvič nastopila tudi slovenska reprezentanca v postavi Damjan Sofronievski in Nik Švara, v vlogi selektorja pa je bil Bojan Berčič.

Foto:BZS

Med dobitnicami medalj je bila s štirimi odličji najuspešnejša Italija s po dvema zlatima in srebrnima medaljama, po zaslugi zgodovinske bronaste medalje Damjana Sofronievskega v natančnem zbijanju, pa se je na zmagovalni oder povzpela tudi Slovenija.

“Softy” kot mu pravijo je v kvalifikacijah zabeležil tretji rezultat in se suvereno prebil med najboljšo osmerico. V četrtfinalu je v boju za medaljo premagal Pierrea Rouxela iz Francije s 14:11, v polfinalu pa je moral priznati premoč Enricu Dall’Olmu iz San Marina z 28:12, tako da je osvojil bronasto odličje.

Foto: BZS

“Z osvojeno medaljo sem zelo zadovoljen, saj je bil to prvi nastop na velikih tekmovanjih v tej disciplini. Kvalifikacije so se mi izšle po željah, v četrtfinalu mi je uspelo premagati Francoza, v polfinalu pa se bil po polovici nastopa blizu tekmecu, a nisem izkoristil vseh priložnosti. Med evropsko elito smo se vsi skupaj veliko naučili,” je pojasnil 44-letni Škofjeločan.

Dobre igre je v disciplini posamezno prikazal tudi 24-letni Postojnčan Nik Švara, ki pa je po zmagi in dveh porazih nastope zaključil v skupinskem delu tekmovanja.

Leave a reply