Foto: BZS
Ostali športi

Slovenci v Alžiriji med favoriti

Alžirski Oran od srede do sobote gosti svetovno prvenstvo v balinanju za mladince in mlajše člane ter mladinsko svetovno prvenstvo v raffi. Slovenska reprezentanca je v ponedeljek zjutraj iz Brnika na sever Afrike odpotovala optimistično razpoložena.

Slovenska reprezentanca Svetovno prvenstvo Oran 2023:

Reprezentanca U-23; selektor: Anton Kosar, igralci: Žan Sodec, Gašper Povh, Jaka Štremfel.

Reprezentanca U-18; selektor: David Šircelj, igralci: Nejc Čimžar Žuran, Urban Hiti, Anže Moličnik.

Reprezentanca U-18 raffa: pomočnik selektorja: Miran Kleva, igralci: Luka Sedmak, Jan Hrvatin, Gabrijel Korenika.

Mlajši člani bodo v Oranu branili naslov najboljše zasedbe v tej starostni kategoriji iz lanskega svetovnega prvenstva v francoskem Montbrissonu. Selektor Anton Kosar je ob določenih težavah s poškodbo branilca naslova v hitrostnem zbijanju Gašperja Povha pri napovedih previden: “Težko se lahko nadejamo ponovitve rezultatov iz preteklih dveh svetovnih prvenstev. Če se nam vse poklopi, se lahko nadejamo medaljam. Do zadnjega sem imel nekaj dilem pri sestavi dvojice, Jaka Štremfel bo nadomestil Povha v hitrostnem zbijanju, skupaj pa bosta nastopila v štafetnem zbijanju, Žan Sodec pa bo naš adut v igri posamezno ter v natančnem zbijanju, v katerem je že osvajal medalje.”

Mladinski balinarski zasedbi bo poveljeval David Šircelj, ki verjame v svoje golobrade mladeniče: “Menim, da smo za medalje konkurenčni v vseh petih disciplinah. Od svojih varovancev pričakujem borbenost in zbranost. V tem primeru rezultat ne bi smel izostati.  CIljamo na dve medalji, seveda pa si želimo še kakšne več.”

Po uspešnem nastopu na julijski evropski premieri v Rimu bo v Oran odpotovala tudi mladinska raffa zasedba, na čelu z Luko Sedmakom, ki bo kot tretji najboljši evropski mladinec med kandidati za odličje v natančnem zbijanju. Vodja raffa odprave Miran Kleva pred zgodovinskim prvim nastopom med svetovno elito: “Evropski bron nam je dal dodaten zagon. Fantje so pokazali napredek, predvsem v klasičnih igrah. Morda se nam ponovno uspe zavihteti na zmagovalni oder.”

Vir: BZS

Leave a reply