Ostali športi

Slovenca za zgodovino!

Tadej Pogačar, na letošnjem Touru nosilec rumene, pikčaste in bele majice, bo danes postal drugi najmlajši zmagovalec v 107-letni zgodovini dirke po Franciji. Skupaj z ostalimi našimi kolesarji Matejem Mohoričem, Janom Polancem, Primožem Rogličem in Luko Mezgecem, so se skupaj objeti podali proti Parizu. Na koncu etape bodo opravili še dodatnih osem krogov po Elizejskih poljanah, po prečkanju cilja pa bo sledila slavnostna podelitev.

Letošnja dirka po Franciji bo v zgodovini slovenskega športa zapisana z zlatimi črkami. Najbolj zaslužna za ta uspeh Pogačar in Roglič, bosta po koncu etape, ki se končuje na Elizejskih poljanah, uradno slavila dvojno zmago na največji kolesarski preizkušnji na svetu.

Danes so se slovenskim navijačem, ki dvojec in ostale slovenske kolesarje spremljajo na dirki zadnje dni pridružili še navijači, ki so v jutranjih urah z dvema čarterskima letoma prileteli v francosko prestolnico.

Na Elizejskih poljanah so že zbrani slovenskih navijači, oblečeni v slovenske barve in opremljeni s slovenskimi zastavami.

Comments are closed.