Foto:; RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO/Slavko Kolar
RokometSlovenija

Škofjeločani v drugem polčasu namučili Celjane 

Zaključek 10. kroga državnega prvenstva v rokometu se je odvijal v knežjem mestu, kjer je Loka po zaslugi odličnega drugega polčasa drago prodala svojo kožo branilcem naslova.

Da se bodo 26-kratni državni prvaki dodobra morali potruditi za novo zmago sicer vsaj po prvem delu ni kazalo. Varovanci Alema Toskića so po uvodnem otipavanju po približno desetih minutah prestavili v prestavo višje in do odmora dodobra napolnili mrežo gostov iz Škofje Loke. V slačilnice sta moštvi odšli ob rezultatu 21:15 in nič ni kazalo, da bo domače slavje kadarkoli lahko ogroženo.

Toda prav to se je zgodilo v nadaljevanju, čeprav so Celjani kljub vsemu na koncu srečanje vendarle uspešno pripeljali v svojo korist. Najbolj črne minute so državni prvaki imeli sredi drugega dela, ko se je v vrstah Škofjeločanov razigral vratar Jošt Juričan, ki se je lahko pohvalil z odlično 41-odstotno uspešnostjo obramb. Njegovi soigralci so na drugi strani igrišča uspešno zaključevali akcije v napadu in domača prednost je vztrajno kopnela. V 44. minuti se je na semaforju celo izpisal rezultat 26:25, kar pa je bilo tudi največ, kar je Loki uspelo. V nadaljevanju so Celjani strnili svoje vrste in prednost držali pri vsaj dveh zadetkih razlike, tik pred koncem so jo povišali celo na udobnejših štiri in v zaključnih minutah odbili vse poizkuse nasprotnika. Končni rezultat se je po zadetku gostov v zadnji sekundi zaustavil pri 34:32.

Celjani so se z novo zmago točkovno ponovno izenačili z Velenjčani in se vodilnim Trebanjcem približali na točko zaostanka.

1. A DRL, rezultati 10. kroga

Gorenje Velenje – Krka 31:20
Dobova – Slovenj Gradec 26:34
SVIŠ Ivančna Gorica – Škofljica 33:26
RIKO Ribnica – LL Grosist Slovan 38:32
Ljubljana – Jeruzalem Ormož 23:25
Koper – Trimo Trebnje 23:30
Celje Pivovarna Laško – Urbanscape Loka 34:32

Lestvica: Trimo 18, Gorenje 17, Celje 17, Ormož 13, Ribnica 12, SVIŠ 12, Krka 11, Koper 10, Slovenj Gradec 8, Loka 8, Škofljica 7, Ljubljana 4, Slovan 3, Dobova 0.

Leave a reply