Foto: Marjan Zupančič
RokometSlovenija

Škofjeločani ostajajo prvoligaši

Sedmi junijski dan je prinesel še zadnjo rokometno tekmo sezone 2023/24. Drugič te dni sta se pomerili gorenjski moštvi v kvalifikacijah za elito.

Prvi krog v Škofji Loki je prinesel zmago domači zasedbi s skupnim izidom 33:31. Ob polčasu so gostje iz Radovljice zaostajali za sedem golov. Na koncu so zapretili v zdaj že pretekli sezoni prvoligašu, a kljub temu klonili z dvema goloma razlike proti Urbanscape Loki. Frankstahl Radovljica še nikoli ni igrala med slovensko elito, a se ji je tokrat ponudila priložnost, ko so postali drugoligaški podprvaki.

V sezoni 2024/25 se NLB liga iz 14 skrči na 12 klubov. Iz lige so izpadli Dobova, Ljubljana in Škofljica. Med prvoligaše se po letu druge lige vrača RK Mistreal Krško.

POVRATNA TEKMA

  • Radovljica: FRANKSTAHL RADOVLJICA – URBANSCAPE LOKA 26:30 (11:14) Debelak 7 ; Dolenc 12

Kljub domači zmagi z dvema goloma “zaloge”, izkušenejši zasedbi in ostalih zadevah je Škofjeločane miril njihov 55-letni hrvaški trener Siniša Markota. Slednji je doslej denimo vodil Metković na hrvaškem, pri nas pa Riko iz Ribnice. Ambicizone “ose” niso izobesile bele zastave pred povratno kvalifikacijsko tekmo. Njihov strateg na klopi je 44-letni Jaka Keše. Kljub temu, da je enajst let mlajši od trenerja iz nasprotnega kluba je vodil klube kot so Rudar Trbovlje, Herz Šmartno, Sviš iz Ivančne Gorice in deloval še pri kadetski reprezentanci Slovenije. Povsem drugačen obraz so pokazali domačini, če gledamo prvo njuno srečanje. Ob polčasu so zaostajali za tri gole, nato je polna dvorana obmolknila, ko so gostje povedli z več goli razlike. Kljub skupnemu porazu na dveh tekmah s šestimi goli razlike, so ose iz Radovljice pokazale odlično igro ter borbenost.

Foto: Urbanscape Loka

Na koncu je 23-letni levokrilni rokometaš Andrej Dolenc iz vrst Urbanscapea nasul 12 golov domačinom in potrdil odlično formo ter vnovično igranje med najboljšimi svojemu klubu v novi sezoni.

Leave a reply