FOTO: Mondo.ba/Slaven Petković
Ostali športi

Škandal na mestnem derbiju v Banja Luki

V Banja Luki sta se v soboto prvič v zgodovini v okviru 1. B lige Srbije pred polnimi tribunami mestnega olimpijskega bazena pomerila VK Borac in VK Banjaluka. Žal je imela tekma svoj neslavni konec, kajti v začetku zadnje četrtine se je trener Banjaluke, Slobodan Grahovac, pri izidu 9:7 za Borac, ki je imel tudi petmetrovko, odločil, da svoje varovance pokliče iz bazena in ne nadaljuje tekme. 

Kako se bo tekma končala, bo odvisno od tekmovalne komisije Vaterpolske zveze Srbije, najverjetneje pa bo registrirana z izidom 10:0 za Borac, ki je do prekinitve tudi vodil. Borac, ki je v zadnjih sezonah igral tudi v slovenski ligi, v letošnji pa bi moral igrati v Alpe Waterpolo ligi, je že v prvi četrtini povedel s 3:0, v zadnjo četrtino pa je vstopil z izidom 8:6. Že na začetku zadnje četrtine so svojo prednost povečali na plus tri, vendar je Banjaluka v naslednjem napadu svoj zaostanek znižala. Sledil je nov napad Borca, v katerem sta sodnika, sekundo manj kot sedem pred koncem tekme dosodila petmetrovko za domačo ekipo, kar ni bilo všeč trenerju gostov Grahovcu, ki ni želel nadaljevati tekme.

Sodnikoma ni preostalo drugega, kot da sta odpiskala konec tekme. Banjaluka je v letošnji sezoni igrala v kvalifikacijah lige prvakov, svojo evropsko pot pa bo nadaljevala v pokalu Challenger. Zanimivo je, da je bil to sploh njun prvi uradni dvoboj, ker Borca ne sprejmejo v Vaterpolo zvezo BiH in Vaterpolo zvezo Republike srbske. Obe vodi že prej omenjeni trener VK Banjaluka, ki je hkrati tudi predsednik tega kluba.

Omeniti še velja, da so potem, ko sta sodnika odpiskala konec tekme vaterpolisti Borca s svojimi navijači, proslavljali zmago, vendar v mraku, kajti kmalu po koncu teme je na bazenu zmanjkalo elektrike.

Vir: ZVDS

Leave a reply