Foto: worldtabletennis
Ostali športi

Šest porazov slovenskih predstavnikov

Na namiznoteniškem turnirju Star Contender v Ljubljani se je začel glavni turnir. Slovenski igralci so ga odprli s šestimi porazi, v prvem krogu so med posameznicami že izpadle Sara Tokić, Lara Opeka in Ana Tofant, poslovile so se tudi dvojice Deni Kožul/Peter Hribar, Katarina Stražar/Lea Paulin in mešana dvojica Aljaž Godec/Ana Tofant.

Tokić je z 1:3 izgubila proti izkušeni Madžarki Georgini Pota, Opeka je z istim izidom priznala premoč Tajki Suthasini Sawettabut, od Tofant pa je bila s 3:0 boljša Slovakinja Barbora Balažova.

Kožul in Hribar, ki bosta skupaj igrala tudi na olimpijskih igrah, sta dvoboj proti Tajvancema Cheng-jui Kau in Chih-Yuan Chuangu dobro začela, dobila prvi niz, po izenačenju na 1:1 pa jima je v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in sreče. Tretji in četrti niz sta namreč izgubila v podaljšku, na 10 in 13.

Stražar in Paulin sta bili Romunki Adini Diaconu ter Španki Marii Xiao enakovredni le v prvem nizu, izgubili sta ga s 14:16, v drugih dveh sta bili tekmici prepričljivo boljši.

Godec in Tofant sta z 0:3 izgubila proti španskemu paru Alvaro Roble/Maria Xia.

V večernem delu programa bo med posameznicami nastopila še Lea Paulin, merila se bo s 60-letno Luksemburžanko Xia Lian Ni, med posamezniki pa bosta nastopila Kožul in Hribar. Kožula v prvem krogu čaka Južnokorejec Sang Su Lee, če zmaga, pa v petek v drugem krogu Nemec Timo Boll, ki se v Ljubljani poslavlja od turnirjev, Hribarja pa Portugalec Joao Geraldo.

Glavni slovenski adut med posamezniki, Jorgić bo v prvem krogu prost, v drugem se bo v petek meril s Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom. Da se navadi na dvorano, pa mu bo danes prav prišel dvoboj dvojic, s Hrvatom Tomislavom Pucarjem se bosta pomerila s Singapurcema Izaacom Quekom ter Koenom Pangom.

Leave a reply