Rokomet

Selektor Bregar zbral reprezentantke

V sklopu EHF reprezentančnega tedna se bo v Zrečah zbrala ženska članska reprezentanca, pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja, bodo dekleta  med 28. septembrom in 3. oktobrom trenirala v Zrečah.

Na zbor je Bregar povabil 19 rokometašic. Prvič si je vpoklic prislužila 21-letna levokrilna rokometašica ljubljanskega Krima Mercatorja, Ema Abina. Poleg nje bodo krilna igralna mesta zasedle še Maja Svetik, Tija Gomilar-Zickero (obe Krim Mercator) in Jasmina Pišek (Z’dežele). Poleg naštetih so vabljene še zunanje igralke Tjaša Stanko (Metz, Francija), Ana Abina (Krka Novo mesto), Nina Zulić (Kastamonu Belediyesi, Turčija), Nuša FegicDominika Mrmolja (obe Mlinotest Ajdovščina), Hana Vučko, Nina Žabjek (obe Krim Mercator) in Ana Gros (Brest Bretagne, Francija), krožni napadalki Nataša Ljepoja in Valentina Tina Klemenčič (obe Krim Mercator) ter vratarke Maja Vojnovič (Krim Mercator), Branka Zec (Waiblingen, Nemčija) in Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi, Turčija), so zapisali na uradni strani Rokometne zveze Slovenije.

Uroš Bregar, selektor slovenske ženske članske reprezentance, je dejal: “Glede na to, da zaradi pandemije koronavirusa v zadnjem obdobju ni bilo reprezentančnih obveznosti, sem zelo vesel, da se bomo znova zbrali. Kar nekaj časa je že minilo od zadnje tekme ženske članske reprezentance. Ta cikel priprav bo zelo pomemben za vnovično uigravanje, piljenje napadalnih aktivnosti, veliko časa pa bomo namenili tudi obrambi. Skupen čas bomo skušali kar najbolj izkoristiti. Služil nam bo tudi kot priprava na decembrsko evropsko prvenstvo. Dva treninga bomo skupaj opravili tudi s selekcijo deklet, rojenih leta 2002 in mlajših, ki se pripravljajo za nastop na svetovnem prvenstvu. Glede na trenutno stanje ne bomo igrali mednarodnih tekem, ampak se pripravljali sami. Na koncu je najbolj pomembno, da vsi ostanemo zdravi.”

Comments are closed.