Foto: FIBA
KošarkaSlovenija

Selektor Aleksander Sekulić je objavil prvi seznam kandidatov za olimpijske kvalifikacije v Pireju

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil prvi seznam kandidatov za olimpijske kvalifikacije v Pireju. Na njem je 16 imen, tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar in Edo Murić, piše na spletni strani košarkarske zveze.

Reprezentanca bo s pripravami začela v ponedeljek in uvodni teden preživela v Zrečah ter se nato preselila v Ljubljano. Košarkarji iz lige NBA se reprezentančnim zasedbam lahko pridružijo 17. junija.

Po odsotnosti zaradi poškodbe se v izbrano vrsto vračata Edo Murić in Vlatko Čančar. Na spisku je tudi Luka Dončić, ki prav zdaj začenja veliki finale ligi NBA, kjer se njegov Dallas meri z Bostonom. Novinec na seznamu je Miha Cerkvenik.

Izbrana vrsta bo med pripravami na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne dvoboje. Za uvod bo 23. junija gostovala v litovski prestolnici Vilni, dvakrat pa se bo v Stožicah predstavila domačim navijačem. Na slovenski praznik Dan državnosti, 25. junija, se bo še drugič pomerila z Litvo, 28. junija pa še z Brazilijo.

Seznam reprezentančnih kandidatov: Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Miha Cerkvenik (Krka), Vlatko Čančar (Denver Nuggets, ZDA), Žiga Dimec (Anwil Wloclawek, Poljska), Luka Dončić (Dallas Mavericks, ZDA), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (JDA Dijon, Francija), Alekse Nikolić (ES Chalon, Francija), Tibor Mirtič (Kansai Helios Domžale), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Bine Prepelič (Spirou Basket Charleroi, Belgija), Klemen Prepelič (Galatasaray, Turčija), Leon Stergar (Krka), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Jan Špan (Krka) in Mike Tobey (Crvena zvezda, Srbija).

Leave a reply