Foto: FIS
Zimski športi

Se Hirscher vrača v svetovni pokal?

En teden nas loči do meseca maja, a vreme je te dni v nekaterih delih Slovenije povsem zimsko. V medijih naših severnih sosedov pa je odjeknila novica o povratku v belo karavano enega najboljših smučarjev zadnjega obdobja.

Po poročanju uglednega tirolskega dnevnika se smučarski svet sooča s senzacijo. Marcel Hirscher, osemkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, načrtuje presenetljivo vrnitev, tokrat ne za Avstrijo, ampak za Nizozemsko. Od svoje upokojitve leta 2019 Hirscher ni nikoli popolnoma izginil s scene, saj ga je strast do smučanja pripeljala do ustanovitve lastne znamke smuči Van Deer in moč ga je bilo redno videvati na smučiščih v taki in drugačni obliki. Pomagal je tudi Kristoffersenu… Zdaj, pri 35 letih, Hirscherja spet vleče k tekmovalnemu športu. Po poročanju avstrijskih medijev namerava to poletje odpotovati na Novo Zelandijo, da bi izboljšal svoje FIS točke in se kvalificiral za prihajajoče tekme svetovnega pokala. Zdi se, da je njegov glavni cilj svetovno prvenstvo leta 2025 v Saalbachu, kjer bi lahko kaj  dodal v svojo impresivno zbirko enajstih medalj s svetovnih prvenstev, vključno s sedmimi zlatimi in štirimi srebrnimi.

Odločitev, da začne znova na Nizozemskem, je po eni strani precej nenavadna, vendar jo je opravičil nizozemski potni list njegove mame Sylvie. Takšen razplet dogodkov je primerljiv s primerom Lucasa Braathena, ki bo od naslednje sezone nastopal za domovino svoje matere, Brazilijo. Kljub že legendarni karieri in dosežkom v smučanju Hirscher kaže neverjetno motivacijo, očividci pa ga opisujejo, da naj bi bil v impresivni formi. Vrnitev bi zagotovo pomenila oživitev svetovnega smučarskega pokala, še posebej po težki sezoni s številnimi odpovedmi in poškodbami.

Leave a reply