Ostali športi

Savinjčani pred svojim prvim članskim naslovom državnih prvakov

NTK Savinja ima v svojih vitrinah že kar nekaj naslovov državnih prvakov v mlajših kategorijah, v letošnji sezoni so bili spet najboljši v kadetski in mladinski konkurenci, po zmagi v prvi finalni tekmi končnice v Mariboru pa so zelo blizu tudi naslovu v članski konkurenci. Savinja I je branilca naslova, Maribor, premagala s 4:1. Druga finalna tekma bo v sredo, 29. maja, v Lučah, morebitna tretja pa 8. junija, spet v Mariboru.

Pred prvo finalno tekmo so se nekateri spraševali, ali bodo prevladovale izkušnje mariborskih igralcev ali mladost varovancev Jake Golavška. V napeti in tudi kakovostni tekmi je bila vendarle mladost tista, ki je tehtnico prevesila na stran Savinje I, pa tudi večje število treningov, ki so jih med sezono imeli mladi Savinjčani.

Da bi se zmage lahko veselili gostujoči igralci, je napovedala že igra dvojic, v kateri sta aktualna državna prvaka, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik s 3:1 ugnala Gregorja Komaca in Tomaža Roudija. Mariborčani so se vrnili v igro z zmago Komaca proti Domnu Hohnjecu s 3:2, nato pa je Vovk Petrovski poskrbel za novo vodstvo svoje ekipe, saj je bil s 3:2 boljši od Matevž Črepnjaka. Dobro formo Savinjčanov je proti Roudiju potrdil Podobnik, ki je zmagal s 3:1, piko na i pa je postavil Vovk Petrovski, ki Komacu ni oddal niti niza.

Druga tekma bo na sporedu že v sredo, 29. maja, v Lučah, po njej pa bodo Vovk Petrovski, Podobnik in Hohnjec od 31. maja do 2. junija igrali na turnirju WTT Youth Contender, ki bo v Havirovu na Češkem.

Maribor – Savinja I  1:4

Grega Komac, Tomaž Roudi – Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski 1:3 (-4, 8, -6, -9), Gregor Komac – Domen Hohnjec 3:2 (9, -6, -6, 6, 7), Matevž Črepnjak – Brin Vovk Petrovski 2:3 (6, -5, 4, -9, -5), Tomaž Roudi – Miha Podobnik 1:3 (-8, 5, -9, -7), Gregor Komac – Brin Vovk Petrovski 0:3 (-7, -9, -6).

Vir: NTZS

Leave a reply