Foto: www.cev.eu
Ostali športi

Romunke upravičile vlogo favoritinj

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je v svoji prvi tekmi skupine B ekipnega evropskega prvenstva v Malmöju izgubila proti Romuniji z 0:3. Aktualne evropske podprvakinje so se že uvrstile v osmino finala, Slovenke pa bodo v torek, ob 13. uri, igrale še s Hrvaško. Zmagovalke dvoboja se bodo pridružile Romunkam v osmini finala.

Slovenske namiznoteniške igralke so si v nedeljo v miru ogledale uvodni dvoboj skupine B, v katerem so Romunke, ki na Švedskem branijo srebro z domačega prvenstva, brez večjih težav premagale Hrvatice. Nekaj več težav je Romunkam povzročila le Hana Arapović, ki je proti Elizabeti Samari osvojila dva niza.

Tudi proti mladi slovenski ekipi so izkušene Romunke prišle do zanesljive zmage. V prvem dvoboju je Ana Tofant, najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici (241.) nekaj več odpora deset let starejši Samari nudila le v prvem nizu, v preostalih dveh je bila 26. igralka sveta veliko boljša nasprotnica. Podoben potek je imel tudi obračun med 22-letno Katarino Stražar (539.) in šest let starejšo Bernadette Szocs (12.), ki ni ničesar prepustila naključju. Tako kot tudi ne na papirju njihova najslabša igralka, 23-letna Andreea Dragoman (77.), ki šest let mlajši Sari Tokić (361.) prav tako ni prepustila niza.

»Danes so dekleta igrale v okviru svojih sposobnosti. Na trenutke so igrale odlično, vmes pa nekoliko slabše, kar proti odličnim Romunkam, ki so ves čas igrale na polno, ni bilo dovolj vsaj za častni niz. Za jutrišnjo tekmo s Hrvaško smo že pripravili taktiko, kako igrati, videli pa bomo, ali bomo v svoji nameri uspešni. Vsekakor bomo dali vse od sebe,« je po pričakovanem porazu dejal Gregor Komac, selektor slovenske ženske izbrane vrste, ki bo jutri proti Hrvaški igrala v postavi Ana Tofant, Lea Paulin in Sara Tokić.

Slovenija – Romunija  0:3

Ana Tofant – Elizabeta Samara            0:3 (-8, -4, -2)

Katarina Stražar – Bernadette Szocs    0:3 (-5, -4, -4)

Sara Tokić – Andreea Dragoman         0:3 (-5, -5, -7)

Vir: NTZS

Leave a reply