Foto: ŽRK Mlinotest
RokometSlovenija

Rokometašice Mlinotesta slavijo prvo pokalno lovoriko

Rokometašice Mlinotesta iz Ajdovščine so zmagovalke rokometnega pokala Slovenije. Ajdovke so v finalu zaključnega turnirja v Litiji ugnale domačinke z 31:20 (14:8). Za klub iz Ajdovščine je to prva pokalna lovorika.

Ana Abina je bila z desetimi goli najboljša strelka Mlinotesta in tekme, po šest golov sta v zmagovalni ekipi dosegli Maja Grmek in Nena Černigoj. Pri domačinkah je bila s sedmimi goli najboljša Jelena Gavrilovič.

“Z ekipo smo vedeli, da moramo tekmo začeti dobro in jo tudi tako nadaljevati. Vedele smo, da tekma ne bo lahka, ampak ko smo ustvarile razliko, smo si zadale cilj, da jo poskusimo zadržati skozi celo tekmo. Mislim, da je zmagala obramba s pomočjo vratark,” je po zmagi povedala igralka Mlinotesta Nuša Fegic.

Tretje mesto je osvojil Krim Mercator, ki je v malem finalu z 42:16 odpravil Izolo. Krim, ki je doslej zbral 28 pokalnih lovorik, bi moral sicer igrati v finalu, potem ko je v soboto s 34:33 ugnal Mlinotest. A vodstvo tekmovanja je naknadno za zeleno mizo obračun registriralo z izidom 0:10 v korist ajdovske zasedbe. Krim je namreč v soboto nastopil z dvema igralkama, ki nista imeli pravice nastopa.

Leave a reply