Foto: IIHF
Hokej na leduSlovenija

Risi ugnali samuraje in si priigrali vstopnico za elito

Na tretji majski dan so si slovenski reprezentantje v hokeju na ledu na Južnem Tirolskem priigrali deveto zvezdico zmagovalca “druge lige” in se uvrstili med najboljše.

Po lanskoletnem izpadu, menjavi selektorja in pomladitvi reprezentance, smo bili priča tudi odpovedim. Številni golobradi mladeniči so šli k našim zahodnim sosedom sploh prvič na tak turnir. Po uvodnem šoku in porazu proti značilno trdoživim Azijcem, so se v naših vrstah premešale karte. Tako igralsko kot miselno so imeli po dnevu premora v strokovnem moštvu čas fante dvigniti. To se jim je na koncu tudi obrestovalo.

4. krog :

  • ITALIJAMADŽARSKA 2:3 *
  • JUŽNA KOREJAROMUNIJA 2:3
  • SLOVENIJAJAPONSKA 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) Mehle 4′, Simšič 13′, Drozg 60′ ; Nakadžima 31′

Uvodna tretjina je pripadla našom fantom, ki so to kronali z dvema goloma v japonski mreži. Nato so povsem drug obraz pokazali azijski tekmeci, ki so bili trdoživ nasprotnik in so to kronali z golom. V zadnji tretjini so naši zabili še en gol in se ob razpletu dogodkov ostalih izidov krog pred koncem prvenstva že uvrstili na naslednje svetovno prvenstvo najboljše šestnajsterice.

  1. SLOVENIJA  🇸🇮 (13:6) 9 točk
  2. MADŽARSKA 🇭🇺 (13:7) 8
  3. ITALIJA 🇮🇹 (12:8) 6
  4. ROMUNIJA 🇷🇴 (7:15) 5
  5. JAPONSKA 🇯🇵 (9:13) 4
  6. JUŽNA KOREJA 🇰🇷 (11:15) 3

Domačini turnirja so izgubili proti našim vzhodnim sosedom po podaljšku. Romuni pa so strli naše krvnike iz prvega kroga. Slab začetek in dober konec za našo reprezentanco.

Sklepno dejanje čaka naše fante z Madžarsko v nedeljo ob pol osmih za naslov prvaka s prenosom na SLO 2.

Leave a reply