NogometTujina

Reprezentantu Walesa in nogometašu angleškega prvoligaša diagnosticirana težka bolezen

­Vezist Bournemoutha in reprezentance Walesa David Brooks je razkril, da so mu diagnosticirali Hodgkinov limfom druge stopnje.

David Brooks o diagnozi raka: “Čeprav je to zame in mojo družino pomenilo šok, je napoved pozitivna in prepričan sem, da bom popolnoma okreval in se čim prej vrnil v igro.”

24-letnik, ki pri Bournemouthu igra od selitve leta 2018 iz Sheffield Uniteda, se je zaradi bolezni umaknil iz ekipe Walesa in v sredo, v izjavi na svojih kanalih ter družabnih medijih potrdil obstoj bolezni.

Hodgkinov limfom je rak, ki se razvije v limfnem sistemu, ki je del imunskega sistema in prizadene predvsem mlade v zgodnjih 20 -ih letih ali pri veliko starejših odraslih, starejših od 70 let.

“Rad bi se zahvalil zdravnikom, medicinskim sestram, svetovalcem in osebju, ki so me v tem obdobju obravnavali, zaradi njihove strokovnosti, topline in razumevanja. Zahvaljujem se vsem pri Nogometni zvezi Walesa, ker brez hitre reakcije medicinske ekipe morda ne bi odkrili bolezni. Prav tako bi se rad zahvalil AFC Bournemouthu za vso podporo in pomoč prejšnji teden,” je še dodal Brooks.

Pustite komentar