Foto: CEV
OdbojkaSlovenija

Razigrani Japonci prekinil niz slovenskih odbojkarjev

Slovenski odbojkarji ne bodo igrali v finalu lige narodov. V polfinalu zaključnega turnirja v Lodžu jim ni uspelo premagati Japonske, druga reprezentanca sveta jih je premagala še petič zapovrstjo, tokrat z izidom 3:0. Slovenci, sicer zmagovalci rednega dela lige, se bodo merili za tretje mesto, njihov tekmec bodo Poljaki.

Japonci so delovali bolj sveže, imeli več energije, predvsem starejšim slovenskim igralcem, ki že ves čas lige nosijo veliko breme v slovenski igri, se je že poznala utrujenost. Pomanjkanja borbenosti in želje jim ni mogoče očitati, toda proti ekipi, ki jim je v rednem delu zadala edini poraz, jim je vendarle nekaj zmanjkalo. Predvsem zbranost v končnicah, tako v drugem kot v tretjem nizu, v katerih so že občutno zaostajali, so namreč imeli svoje priložnosti, da bi iztržili ugodnejši izid.

Za razplet tekme je imela bržkone največji vpliv končnica drugega niza. V njej so Slovenci vodili s 23:22 in imel nekaj lepih priložnosti, da v protinapadu prednost povečajo. A Japonci so s pravimi akrobacijami reševali nemogoče, za kar so bili nagrajeni s točko. Slovenski selektor Gheorghe Cretu se je zavedal, da bi ta točka lahko imela posledice v glavah njegovih varovancev, zato je zahteval odmor. Po njem so sicer prišli do zaključne žoge, a ta ni zadostovala, v nadaljevanju pa sta niz odločila dva asa Japoncev.

Slovenci se bodo tako merili za tretje mesto, njihov tekmec bo Poljska, ki je nekoliko nepričakovano z 2:3 klonila proti olimpijskim prvakom Francozom.

Leave a reply