FOTO: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex
NogometSlovenija

Radomljanke na zadnjem gostovanju sezone pred televizijskimi kamerami

Pred člansko tekmo ŽNK Radomlje Medex je še zadnje gostovanje v sezoni 2022/23. Rumenosrčne se bodo na osrednjem igrišču Športnega parka Šiška pomerile z Olimpijo.

»S soigralkami se vse zavedamo, da nas čaka nova zahtevna tekma v nizu, ki traja že celotno pomlad. V tekmo bo treba iti zbrano, odločno in samozavestno z zavedanjem, da lahko z nasprotnicami igramo enakovredno. Če bo temu tako, verjamem, da tudi rezultatski uspeh ne bi smel izostati,« je pred zadnjo gostujočo preizkušnjo v letošnji sezoni pravi Sara Gradišek.

Zasedba Aljaža Gornika se v prestolnico teden dni po prvi točki v nadaljevanju prvenstva. Rumenosrčne so bile v obračunu z Ljubljano že na pragu zmage, brez katere pa so ostale tudi zaslugi sodniških napak. Ekipa je, tako kot že celotno pomlad, znova pokazala zelo dobro predstavo, razplet srečanja pa je sprva prinesel mero razočaranja, nato pa dal dodatno mero motivacije za zaključek sezone.

»Zagotovo je v ekipi čutiti dodatno motivacijo glede na dejstvo, da v spomladanskem delu prvenstva še nismo osvojile treh točk in se sezona počasi bliža h koncu. Vse igralke si želimo vsaj kakšne in proti Ljubljani smo bile zelo blizu temu, zato kljub prvi točki spomladi ostaja grenak priokus. Zlasti zato, ker smo si po mojem mnenju na tej tekmi zaslužile zmagati,« se je sobotne tekme dotaknila še Sara.

Radomljanke so v letošnji sezoni že dokazale, da lahko prekrižajo načrte Olimpije. Z Ljubljančankami, ki so minulo soboto izgubile pokalni finale, so v jesenskem delu ŽNL Triglav Zdravje remizirale na domači zelenici, dobro pa so se jim upirale tudi na dveh tekmah v nadaljevanju sezone. »Kot sem že dejala, bo pomembno predvsem to, da v tekmo vstopimo samozavestno in da smo vseh 90 minut z glavo pri stvari. Če nam bo to uspelo, lahko tudi tokrat pričakujemo napeto in izenačeno tekmo s priložnostmi na obeh straneh,« meni reprezentantka Slovenije.

Radomljanke bodo, tako kot že celotno pomlad, znova oslabljene. Ob poškodovani Naji Poje Mihelič bo srečanje zaradi izključitve na sobotni tekmi izpustila tudi Tajda Hlebec. Olimpiji se bo vnovič zoperstavila najmlajša ekipa lige, Sara pa je bila v letošnji sezoni z 19 leti že nekajkrat najizkušenejša igralka v enajsterici rumenih, na nekaterih tekmah je zaigrala tudi s kapetanskim trakom na levici.

»Kapetanski trak prinaša dodatno odgovornost, predvsem v mladi ekipi, kot je naša. V tej vlogi je še toliko bolj pomemben pravilen odziv na različne situacije na tekmi, tako z vidika umirjanja soigralk kot tudi sprotnega dvigovanja motivacije v trenutkih, ko nam stvari ne tečejo po začrtanem načrtu,« Sara pravi o vlogi kapetanke.

Vabljeni, da ekipo podprete tudi na zadnjem gostovanju letošnje sezone. Sobotni dvoboj v Šiški se bo pričel ob 17:30, pospremile ga bodo tudi kamere Planet 2.

Leave a reply