Foto: HK SŽ Olimpija
Hokej na leduICEHL

Pustertal dobil prvo tekmo proti Olimpiji

Hokejisti SŽ Olimpije so na prvi tekmi kvalifikacij za končnico regionalne lige ICEHL v gosteh izgubili proti Pustertalu, ki je v Brunicu zmagal s 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). Ekipi igrata na dve zmagi.

Pustertal je bil po rednem delu uvrščen na 8. mesto, zmaji pa so bili tik za njim. Gostitelji so povedli v sedmi minuti, ko je zadel v Kanadi rojeni Daniel Catenacci po podaji italijanskega reprezentanta Alexa Petana sekundo pred tem, ko bi se na led vrnil izključeni Trevor Gooch. Z 1:0 se je tudi končala uvodna tretjina, v kateri so domači sprožili tri strele več od gostov (11:8), a slednjim enkrat tudi številčne prednosti ni uspelo izkoristiti.

V začetku 34. minute je bil uspešen Kanadčan Ryan Stanton. Sedmi strel na gol v zgolj dobrih štirih minutah zadnjega dela so domači pretvorili v vodstvo s 3:0. Spet je bil uspešen Catenacci po asistenci Petana, ko je izkoristil drugo od treh številčnih premoči dotlej.

Južnotirolski volkovi so tako vpisali prvo zmago. Druga tekma teh dveh ekip bo v torek ob 19.15 v ljubljanskem Tivoliju, morebitna odločilna tretja pa v četrtek, 29. februarja, v Brunicu. V drugem paru kvalifikacij je v Innsbrucku s 6:3 na prvi tekmi zmagal Vorarlberg.

Leave a reply