Foto: PZS
Ostali športi

Prvenstvo brez presežkov in norm

Za nami je trinajst dni v Beogradu, kjer smo na delu videli okrnjeno evropsko prvenstvo v plavanju. Tam je nastopila tudi naša dvanajsterica.

Prihodnje, 38. prvenstvo v vodnih športih bo čez dve leti gostil Pariz. Na minulem, pa je osvojilo medalje 28 različnih držav. Žal med njimi ni bilo Slovenije. Morda največja favoritka naše ekipe je bila Neža Klančar, ki pa se je zaradi zdravstvenih težav odpovedala nastopu. Na sotočju Save in Donave je kar 31 medalj pobrala naša vzhodna soseda, kar je največ med vsemi. Nista nastopili reprezentanci Rusije in Belorusije, so pa bili v srbski prestolnici na delu izraelski športniki in športnice, ki so bili večinoma izžvižgani. Kljub temu pa so uspeli osvojiti kar devet odličij.

Slovenija si je izborila šest finalnih nastopov, od tega dva posamična in štiri štafetne. Žal ni bilo odličja, Stevensu ni uspelo, kakor tudi ne štafetam in plavalkam na čelu z Šeglovo in Fainovo.

” Prvenstvo je minilo v skladu z napovedmi. Zadovoljen sem z uvrstitvami naših plavalcev. Škoda, da zaradi okoliščin ni bilo Klančarjeve, saj bi se borila za tri medalje, tudi štafeta bi morda posegla po kaki medalji. Že tako so štafete bile blizu odličij, z njo pa bi jih zagotovo ujeli. ” je povedal selektor Gorazd Podržavnik.

Tretje prvenstvo brez medalj Slovenije na celinskih prvenstvih. Število naših na olimpijskih igrah še ni dokončno. Nekje 15.7., če ne že prej bo vse bolj jasno. Neža Klančar ima normo, v teh okvirjih je tudi ženska štafeta 4×100 kravl s šestnajstim časom in je v bistvu med potnicami. Med moškimi bi lahko našo deželo v Franciji predstavljal Sašo Boškan, na pvavalni zvezi pa upajo še na kakšno povabilo.

Leave a reply