Foto: Urban Lesjak
NogometSlovenija

Proti nastopu na Euru uspešno pluje tudi mlada reprezentanca

Slovenska mlada reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Fazaneriji gostila reprezentanco Avstrije. Varovanci Milenka Ačimovića so slavili novo zmago.

Slovenija je pred 1200 gledalci proti našim severnim sosedom tretjič lovila poln izplen točk ter jih po zaslugi Svita Sešlarja tudi osvojila. Dvoboj se je za domačo izbrano vrsto začel zelo obetavno. Že v 5. minuti je ob hitrem protinapadu Tjaš Begić opazil, da gostujoči čuvaj mreže Nikolas Polster stoji zelo daleč od svojih vrat. Primorec se je odločil za udarec iz sredine igrišča in žogo poslal preko slabo postavljenega Avstrijca, toda tudi za približno meter mimo vrat. Nekaj trenutkov kasneje je po prodoru z leve do strela prišel Tio Cipot, a je Polster bil na mestu. V 19. minuti so gostje izvedli lepo kombinacijo, akcijo je ugodnega položaja zaključil Yusuf Demir, ki pa je meril premalo natančno.

Precej bolj zanimiv je bil drugi polčas, ki se je pričel sanjsko za Ačimovićeve izbrance. Že v drugi minuti nadaljevanja je na polovici nasprotnika prodiral ljubljenec domačih navijačev Cipot, ki je z izjemno podajo v prazen prostor odlično zaposlil Sešlarja, kateri je hladnokrvno zaključil za minimalno vodstvo. V 52. minuti je prvič resneje na srečanju posredoval slovenski vratar Žan-Luk Leban, ki je s skrajnimi močmi Muharemu Huskoviću preprečil zadetek z glavo. Nekaj trenutkov kasneje je po podaji Davida Flakusa Bosilja z leve ogromno prostora v gostujočem kazenskem prostoru imel Cipot, ki pa je bil nenatančen. V 59. minuta je Lebana rešila vratnica, potem ko je Dijon Kameri poizkušal iz prostega strela. V zadnji tretjini dvoboja se je povečini igralo na domači polovici, toda slovenska obramba je bila trdna. V zaključnih minutah je Slovenija imela kar tri izredne priložnosti za podvojitev vodstva, vendar Cipot, Enrik Ostrc in Flakus Bosilj niso uspeli ugnati Polsterja. To globoko v sodnikovem dodatku ni uspelo tudi Mitji Ileniču, ki je žogo sicer poslal za hrbet avstrijskega vratarja, a mu je veselje preprečila vratnica.

V kvalifikacijski skupini H se zdi, da je Francija razred zase, a z devetimi točkami na štirih tekmah je Slovenija trenutno v izvrstnem položaju za osvojitev drugega mesta. Najboljše tri drugouvrščene reprezentance se na zaključni turnir uvrstijo direktno, najslabših šest čakajo dodatne kvalifikacije.

U21 Slovenija – U21 Avstrija 1:0 (0:0)

Sešlar (47′)

Francija 9 (-1)

Slovenija 9

Avstrija 4 (-1)

Ciper 1 (-1)

Bosna in Hercegovina 0 (-1)

Leave a reply