Foto: Urban Lesjak
KošarkaSlovenija

Proti Litvi še brez Dončića, z reprezentanco naturalizirani Američan

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo v nedeljo v Vilniusu odigrala prvo prijateljsko tekmo pred julijskimi olimpijskimi kvalifikacijami. Na današnjem medijskem druženju reprezentance selektor Aleksander Sekulić še vedno ni mogel računati na prvega zvezdnika Luko Dončića, se je pa ekipi pridružil naturalizirani Američan Josh Nebo.

Pred odhodom na prvo pripravljalno tekmo v Litvo so slovenski košarkarji v ljubljanski dvorani Tivoli opravili nov trening. Po uvodnem tednu priprav v Zrečah, pa tudi v Ljubljani še ni Dončića, ki je v igral v finalu lige NBA še nekaj dni nazaj.

“Pomembno je, kako se bo Luka odločil. Stvari se usklajujejo z njim in ko bo prišel v Slovenijo, bomo te dokončno dorekli. Sezono je končal na tak način kot je, bila je zelo naporna. Ne glede na to, da so imeli izjemno uspešno sezono, zagotovo ni najbolj zadovoljen z zaključkom finalne serije, ampak treba mu je dati čas, da se spočije, zbistri misli in se potem s trezno glavo odloči,” je zbranim novinarjem povedal selektor Sekulić.

Leave a reply