KošarkaTujina

Prodaja se nekdanji klub Gorana Dragića!

Večinski lastnik franšize NBA Phoenix Suns in franšize WNBA Phoenix Mercury Robert Sarver je v sredo sporočil, da je sprožil postopek prodaje obeh klubov, piše Sport Klub.

Njegova odločitev je prišla potem, ko je NBA objavila, da bo lastnik Sunsov suspendiran za eno leto in bo moral plačati 10 milijonov dolarjev kazni po preiskavi neprimernega vedenja na delovnem mestu.

Besede, ki jih zdaj globoko obžalujem, mečejo senco na dve desetletji dela in gradnje organizacij, ki združujejo ljudi, ki so okrepile integriteto Phoenixa in združile ljudi okoli profesionalne moške in ženske košarkarske ekipe. Kot vernik verjamem v odrešitev in pot odpuščanja. Upam, da mi bo izrečena enoletna izključitev dala čas, da se osredotočim in svoje osebne spore odložim stran od ekip in ljubezni toliko navijačev.

Toda v tem času, ko ni nič odpuščeno, mi je postalo jasno, da je to nemogoče. Da bo vse dobro, kar sem naredil ali bi lahko naredil, zasenčilo nekaj stvari, ki sem jih rekel. To je razlog, da začenjam postopek prodaje obeh klubov,” je zapisano v objavi.

V obrazložitvi kazni je liga dejala, da je preiskava potrdila, da je Server žalil afro-američane vsaj petkrat, ko je pripovedoval izjave drugih ljudi, ko je bil v klubu. Poleg tega se je ves čas neprimerno obnašal do zaposlenih, kar je vključevalo spolne komentarje, usmerjene na zaposlene v klubu. Nazadnje naj bi imel nedovoljene stike z moškim zaposlenim v klubu. Vendar so v preiskavi ugotovili, da nič od tega ni temeljilo na rasni ali spolni nestrpnosti.

Adam Silver, komisar lige NBA, je dejal, da je takšno obnašanje nesprejemljivo, a da verjame, da je liga ravnala pravilno.

Pustite komentar