Twitter @SloVolley
Odbojka

Priprave mladih odbojkarjev in odbojkaric bodo potekale v Mariboru

Iz odbojkarske zveze Slovenije so sporočili, da bosta reprezentanci deklet do 16. leta starosti in fantov do 17. leta starosti nadaljevali s pripravami na marčevske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektorja Živa Cof in Iztok Kšela bosta najboljše mlade odbojkarje zbrala v Mariboru.

Slovenski izbrani vrsti sta se prvič zbrali poleti in opravili dva cikla priprav, zdaj pa dekleta in fante čakajo še treningi v Mariboru. Prvi bodo s pripravami začeli varovanci Iztoka Kšele, ki se bodo zbrali 26. decembra, dan kasneje bodo v štajersko prestolnico prispele še odbojkarice, ki jih vodi Živa Cof. Priprave se bodo zaključile 29. oz. 30. decembra.

Obe reprezentanci bosta praznike izkoristili za priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki jih bo med 11. in 14. marcem gostil Zadar. Prvi krog kvalifikacij bo tudi tokrat potekal v okviru srednjeevropskega prvenstva MEVZA, mladi Slovenci in Slovenke pa se bodo za uvrstitev na prvenstvo stare celine pomerili z Avstrijo, Hrvaško, Ciprom, Češko, Madžarsko, Izraelom in Slovaško.

Comments are closed.