Vir: BZS
Ostali športi

Primožu Marinku nov mandat predsednika BZS

Na ponedeljkovi volilni skupščini je bil za predsednika Balinarske zveze Slovenije ponovno izbran Primož Marinko, ki bo eno izmed najuspešnejših nacionalnih panožnih zvez po številu osvojenih medalj na največjih mednarodnih tekmovanjih vodil do leta 2027. Izvoljeni so bili tudi člani izvršnega odbora BZS, nadzornega odbora, predsedniki komisij in disciplinskih organov.

Kljub temu, da so v letu 2020 odpadla praktično vsa mednarodna tekmovanja, so slovenski balinarji v zadnjih štirih letih na svetovnih in evropskih prvenstvih ter sredozemskih igrah osvojili več kot 40 kolajn. Mladinci in mlajši člani so na svetovnih prvenstvih v Italiji in Franciji osvojili 19 odličij, od tega šest zlatih. Članice so na svetovnih prvenstvih v Franciji in Italiji, sredozemskih igrah v Alžiriji ter evropskem prvenstvu v Ljubljani osvojile deset medalj, člani pa so se s svetovnih prvenstev v Turčiji in Franciji domov vrnili z 12 odličji, od tega dvema zlatima.

Balinarska zveza Slovenije je v zadnjih štirih letih naredila velik korak naprej tudi v organizacijskem in marketinškem smislu, tako da se je balinanje po več kot dveh desetletjih ponovno vrnilo na male ekrane, medijska ekipa pa zagotavlja neposredne prenose vseh najpomembnejših domačih in mednarodnih balinarskih dogodkov. Vodstvo zveze je aktivno tudi na mednarodnem področju, saj člani zasedajo pomembne funkcije v mednarodni, evropski in regionalni balinarski zvezi, BZS pa ima svoje predstavnike tudi v Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez in Fundaciji za šport.

“V preteklem mandatu smo opravili kar nekaj pomembnih nalog. Uspešno smo se spopadli z zahtevno organizacijo tekmovanj v koronskem obdobju ter opravili veliko dela pri modernizaciji zveze. Po več kot desetih letih smo v Sloveniji ponovno organizirali žensko evropsko prvenstvo, ki je poželo velik odmev v širši javnosti. Z uspehi na največjih tekmovanjih smo potrdili status balinarske velesile. V novem mandatu bomo še naprej stremeli k temu, da balinanju v slovenski športni družini zagotovimo vidno mesto, ki si ga glede na rezultate zagotovo zasluži,” je po ponovni izvolitvi povedal stari in novi predsednik BZS, Primož Marinko.

Vir: BZS

Leave a reply