Nogomet

Preostra kazen za Aluminij?

Tekma prvega kroga med Mariborom in Aluminijem ni bila odigrana, saj Aluminij tekme ni želel igrati, tekma pa je bila registrirana z rezultatom 3:0, v korist Maribora.. V nadaljevanju je disciplinski sodnik NZS določil kazen za Aluminij, in sicer odvzem dveh točk in 1.500 evrov kazni.

Odziv Aluminija navajamo v celoti:

“Odločitev disciplinskega sodnika NZS, ki je NK Aluminiju naložila dodatne kazni, nismo pričakovali; še posebej ne tistega dela, ki se nanaša na odvzem točk. Ponovno izpostavljamo, da je šlo v navedenem primeru za izredno situacijo, kjer ni bilo športne in pravne prakse ter da je NK Aluminij že ob prvem primeru evidentirane okužbe apeliral na testiranje vseh igralcev, da bi lahko negativni nadaljevali s treningi. Tej in vsem nadaljnjih prošnjam o delegiranju prve tekme in prestavitvi nista uslišala ne NZS in ne tekmec. Posebej pa pri vej tej zmedi okrog korone bode v oči dejstva, da za vse klube prve lige, ki so se znašli v podobni situaciji z evidentiranimi pozitivnimi primeri, niso veljala enaka pravila in protokoli. To daje občutek, da vsi klubi nismo enakopravno obravnavani.

Na sklep tekmovalne komisije, ki je registrirala tekmo prvega kola z NK Maribor se nismo pritožil, saj smo zavestno sprejeli odločitev, da je to manjše tveganje kot pa morebitne nadaljnje poškodbe nepripravljenih igralcev. Dodatne sankcije v izrednem primeru korona pa so nas, kot že zapisano presenečeni. Sklep disciplinskega sodnika bomo proučili in se odločili o nadaljnjih aktivnostih kluba.”

Comments are closed.