Rokomet

Poškodovana tudi kapetanka

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se v Laškem pripravlja na evropsko prvenstvo na Danskem, nekoliko pa so jo dekletom zagodle poškodbe.

Kot so zapisali na uradni strani Rokometne zveze Slovenije, po Elizabeth Omoregie, ki ima težave s prstom na nogi in Nini Zulić, sta se na nedeljskem večernem treningu poškodovali še dve rokometašici, in sicer krilna igralka Tija Gomilar Zickero in kapetanka Ana Gros. Pri Grosovi gre za manjšo natrganino stegenske mišice, prva pa je obnovila poškodbo gležnja.

Slovenke bodo tekme odigrale v Herningu, in sicer proti Danski (4. decembra), Franciji (6. decembra) in Črni gori (8. decembra).

“V zadnjem tednu nam ni bilo lahko, saj niti enega treninga nismo opravili v polni zasedbi. Kljub temu večina igralk že pozna sistem igre, ki ga gojimo, saj smo vanj vključene že dalj časa. Z dekleti že komaj čakamo, da se tekmovanje začne. Vselej je sicer prisotne nekaj negotovosti zaradi testov na koronavirus. Upam, da bomo vsi zdravi in da se z vsemi razpoložljivimi silami v petek po robu postavimo Dankam,” je pred odhodom na Dansko dejala kapetanka.

Comments are closed.