Košarka

Poraz Filipovskega na prvem derbiju

Slovenski trener Saša Filipovski je okusil napetost beograjskega derbija in bil v tesni končnici poražen. Tako je rdeče-beli del Beograda sinoči praznoval, saj je Crvena zvezda mts v dramatični končnici na gostovanju premagala Partizan NIS z rezultatom 85:86. Pri domačih je bil najbolje razpoložen Thomas z 19 in pri gostih Loyd z 18 točkami. Zvezda je ohranila popoln rezultat v rednem delu sezone lige ABA 2020/21, saj ima zdaj skupni rezultat 8: 0, na drugi strani pa je Partizan NIS padel na razmerje 4-4.

Z zmago na tem beograjskem derbiju je Crvena zvezda mts prvič v zgodovini tekmovanja uspela prevzeti vodstvo v skupnem razmerju v dvobojih Lige ABA, rezultat je zdaj 22:21 za Crveno zvezdo mts.

Mislim, da konec polčasa ni bil potreben, šlo je za padec koncentracije, po katerem smo prejeli dve trojki. Vendar se svojim igralcem nimam kaj pritoževati, res so se borili in igrali smo kot ekipa. Crvena zvezda je vodila bolj ali manj. Naredili smo ta korak, da smo se jim približali in na koncu uspeli. Imeli smo met za zmago, a ga nismo zadeli, vendar smo pustili srce na parketu, se borili, veliko energije je odšlo. Odmor moramo izkoristiti za individualno delo z igralci in sanirati poškodbe, ki jih imamo preveč “, je dejal Filipovski.

23. november, 8. kolo, ABA Liga

Partizan – Crvena zvezda 85:86 (40:50)

 

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja