Foto: Urban Lesjak
NogometSlovenija

Pomurke do jubilejne desete pokalne lovorike

Vsi zadetki v finalnem obračunu so padli v drugem polčasu, trije zadetki so končali v mreži ljubljanske Olimpije.

Po izgubljeni žogi je Kaja Korošec zaposlila Brazilko Josilene De Jesus Matos, ki je v 56. minuti premagala vratarko Olimpije za vodstvo 0:1. Pomurke so v 79. minuti spet izvedle hitro akcijo, za Olimpijo je bil znova usoden protinapad, in povedle z 0:2, zadela je Kaja Korošec. Ljubljančanke so v 88. minuti zmanjšale zaostanek, potem ko je bila iz prostega strela uspešna Manja Rogan. Že minuto pozneje so Prekmurke spet pobegnile, tokrat je bila uspešna Živa Rakovec, ki je zadela za končnih 3:1.

Kaja Korošec, nogometašica ŽNK Mura Nona: “Tekma je bila pravi derbi, v igri je bil pokal. Vsi smo hoteli do zmage. Dosegli smo jo z dobro igro in z dobro pripravo. Vedele smo, da Olimpija igra na dolge žoge, zato smo izkoristile protinapade. Zmaga je še toliko slajša, ker smo premagale Olimpijo.”

Robi Berendijaš, trener ŽNK Mura Nona: “Lovorike osvajamo že nekaj časa. Danes je bilo zelo težko. Merila sta se dva enakovredna tekmeca. Olimpija je zelo kvalitetna ekipa. Sam si želim še več takih tekem.”

Manja Rogan, nogometašica ŽNK Olimpija Ljubljana: “Ko je prišlo do prekinitve, sem soigralkam rekla, da zdaj zabijemo za 1:2, da smo še v igri in da lahko izenačimo ter pridemo do 11-metrovk. Žal se ni izšlo. To je pokal, ki je specifična tekma, na koncu nam je zmanjkalo nekaj detajlov. Premalo smo bili zbrani pri tem 2. golu.”

Zlatko Gabor, trener ŽNK Olimpija Ljubljana: “Najprej moram čestitati ekipi Mure. Ko izgubiš 3:1, potem je poraz zaslužen. A moram reči, da smo vse tri gole dobili iz protinapadov. Pred vodilnim golom Mure smo imeli tri stoodstotne priložnosti. Gola nismo dali, zato poraz.”

ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mura Nona 1:3 (0:0)
De Jesus Matos 56′, Korošec 79′, Rogan (88.), 1:3 Rakovec (89.)

Leave a reply