Zimski športi

Polona Klemenčič do točk

7,5-kilometrov dolgi sprint v Franciji je prinesel prve točke ženski slovenski reprezentanci v biatlonu. Polona Klemenčič je bila 38. Zelo blizu zasledovanja tudi Nika Vindišar.

V Annecyu je bil idealen dan za tekmo biatlona. Odlično vreme, čudovita kolisa in polne tribune navijačev. Vse skupaj je odlično vplivalo tudi na obe slovenski predstavnici na startu. Polona Klemenčič je s številko 45. zelo hitro začela svoj nastop, a je morala po streljanju leže v en kazenski krog. V današnjih odličnih razmerah to ni bil najboljši obet, a Klemenčičeva se ni pustila zmesti. V stoje je ustrelila ničlo, po drugem strelskem nastopu je imela 42. rezultat. Odlično je razporedila moči, res fantastično odtekla zadnji krog in prehitela še 4 tekmovalke. Tekmo je končala na 38. mestu in s tem prišla do svojih pvih točk v sezoni, za druge bo imela priložnost že v soboto, ko bo imela odlično izhodišče na zasledovanju (+1:22,9). Zelo dobro je šlo tudi Niki Vindišar, ki je zadela vseh 10 tarč in je bila tudi v igri za uspeh kariere. Po drugem strelskem postanku je bila celo enako hitra hot rojakinja, žal pa ji je v zadnjem krogu malce zmanjkalo moči. Na koncu je žal tudi za 13 sekund zgrešila sobotni nastop in je končala kot 65.

Do nove zmage v svetovnem pokalu je brez zgrešenega strela prišla Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, ki je za 15, 4 sekunde prehitela Anais Bescond, mi je bila prav tako 100-odstotna na strelišču. Tretja je bila z izjemnim tekom Švedinja Elvira Öberg, ki je dvakrat zgrešila leže.

Polona Klemenčič: “Jaz sem z današnjo tekmo zelo zadovoljna, sploh glede na zadnje dni, ko sem se malo slabše počutila. Nisem točno vedela, kaj lahko pričakujem v teku, a ko sem startala, sem videla, da lahko tečem in držim tudi tiste boljše tekmovalke. Na strelišču je pač en strel šel na rob, ampak sem zelo vesela prvih točk in upam, da se bo to tudi nadaljevalo na naslednjih tekmah.”

Andreja Mali: “Čestitke Poloni za prve točke v sezoni. Res dober nastop in lepo streljanje. Odlična borba v zadnjem krogu, kar ji je danes prineslo točke. Škoda za Niko, njej pa manjka malo te borbe. Predvsem v zadnjem krogu, ko je šla iz strelišča takoj za Polono. Enostavno je treba borbati do konca, ampak vseeno smo lahko zadovoljni s točkami.”

Vir: Sloski

Leave a reply