Foto: Urban Lesjak
RokometSlovenija

Polfinalisti pokalnega tekmovanja so…

Četrtfinalni dvoboji slovenskega rokometnega pokala so zaključeni, vstopnico med najboljše štiri pa so si priborili Jeruzalem Ormož, Krka, Koper in Celje.

Uvodni obračun dneva je bil odigran v Ormožu, kjer so nasedli favorizirani Trebanjci. Odločitev o zmagovalcu je padla šele po podaljšku, polno dvorana Hardek pa je videla domačo zmago z 31:30. Po rednem delu je izid bil izenačen na 26:26. Junak obračuna sta postala Tilen Kosi in Nik Ćirović, ki sta se vsak zaustavila pri devetih zadetkih. Slednji je kar tri dodal v podaljšku.

Ob isti uri se je v novomeškem Marofu odvijal dvoboj Krke in Maribora. Letos razglašeni Štajerci so ob polčasu zaostajali za pet golov, v nadaljevanju pa se Dolenjcem dolgo časa niso uspeli približati. V 52. minuti je Nejc Planinšek znižal na 24:23, toda to je bilo tudi zadnjič, ko so Mariborčani zatresli domačo mrežo. Krka je odgovorila s hitro serijo in srečanje mirno pripeljala do konca.

V Kočevju so Koprčani pričakovano prišli do vstopnice za polfinale, potem ko so slavili  z desetimi zadetki prednosti. Domačini so se v prvem polčasu dobro upirali, a v zaključku malenkost popustili in na odmor odšli z minus 4. V drugem delu so Koprčani pritisnili na plin in si že po nekaj minutah priborili neulovljivo prednost. Do zadnjega piska so udobno vodstvo brez težav zadržali, končni rezultat pa se je ustavil pri 23:33.

Prava drama se je odvijala v celjskem Zlatorogu, kjer so pred pričetkom dvoboja počastili letos najboljšega strelca skupinskega dela lige prvakov Aleksa Vlaha. V knežjem mestu je dolgo časa kazalo na zmago Velenjčanov. Ose so v 12. minuti povedle s 4:5 in v rednem delu več niso bile v zaostanku. Ob odmoru je na semaforju bil izpisan rezultat 13:16. Z dobro igro so gostje nadaljevali tudi v drugem delu, v peti minuti nadaljevanja pa so povedli celo za pet zadetkov. Celjani pravega odgovora niso našli vse do zadnje četrtine dvoboja, ko so z dobro igro poskrbeli za izenačenje. Pri izidu 28:28 sta obe ekipi imeli napad za zmago, a bili neuspešni, tako da je tudi na tem obračunu odločal podaljšek. V dodatnih desetih minutah igre je zablestel domači čuvaj mreže Nebojša Bojić in bil najzaslužnejši za končno zmago domačinov ter napredovanja med štiri najboljše.

Jeruzalem Ormož – Trimo Trebnje 31:30 (27:27, 10:12)
*podaljšek

Krka – Maribor Branik 30:23 (16:11)

Celje Pivovarna Laško – Gorenje Velenje 33:31 (28:28, 13:16)
*podaljšek

Kočevje – Koper 23:33 (12:16)

Leave a reply