Foto: Giro d'Italia
Kolesarstvo

Pogačar pred zadnjo zahtevnejšo etapo z veliko prednostjo

Italijan Andrea Vendrame (Decathlon AG2r) je zmagovalec 19., 157 kilometrov dolge etape kolesarske dirke po Italiji, ki se je končala v Sappadi, smučišču blizu avstrijske meje. Do svoje pete zmage v profesionalni karieri in druge na Giru je prišel kot najmočnejši ubežnik, v cilju je imel 54 sekund prednosti pred Špancem Pelayom Sanchezom.

Tretjeuvrščeni Nemec Georg Steinhauser je zaostal minuto in sedem sekund.

Glavnina je po pričakovanjih delovala nezainteresirano, vsaj do zadnjih desetih kilometrov. Ekipa vodilnega Tadeja Pogačarja UAE Emirates ni lovila ubežnikov, slovenski as, ki je imel nekaj težav s počeno zračnico, a jih je brez panike rešil, je bolj ali manj užival v mirni vožnji. Na zadnjem vzponu je bilo nekaj napadov, ti so povzročili oblikovanje skupine, ki se bori za najvišja mesta, a ta je v cilj prišla skupaj, 15 minut in 56 sekund za najhitrejšim.

Pogačar, ki ga je ob trasi spodbujalo veliko število slovenskih navijačev, je v skupnem seštevku tako obdržal sedem minut in 42 sekund prednosti pred Kolumbijcem Danielom Martinezom. Britanec Geraint Thomas, ki je na zadnjem vzponu padel in moral zamenjati kolo, kar pa posledic ni pustilo, na tretjem mestu zaostaja osem minut in štiri sekunde.

V soboto bo na sporedu še zadnja zahtevnejša etapa od Alpaga do Bassana del Grappe, dolga 184 km. Vsebovala bo tri kategorizirane gorske cilje, dva prve kategorije, a se ne bo končala z vzponom, ampak s spustom.

Leave a reply