Foto: fcbarcelona
NogometTujina

Pique bo odgovarjal organom pregona

Nekdanji igralec Barcelone, zdaj poslovnež Gerard Pique, se je znašel v preiskavi španskih pravosodnih oblasti. Kot poroča španska tiskovna agencija EFE, Piqueja preiskujejo zaradi pogodbe, na podlagi katere so španski superpokal preselili v Savdsko Arabijo.

Sodnica Delia Rodrigo je preiskavo razširila na 15 ljudi, med drugim tudi na Piqueja, ki naj bi za uspešno dogovorjeni posel prejel štiri milijone evrov letne provizije.

Iz sodnih dokumentov izhaja, da so v preiskavi tudi poslovnež Francisco Javier Martin Alcaide, znan kot Nene, njegova soproga in predsednik španske zveze (RFEF) Pedro Rocha, tudi osebni prijatelj Luisa Rubialesa, glavnega obtoženega.

Pod drobnogledom je tudi podjetje Gruconsa, ki je prenovilo seviljski stadion La Cartuja, ter nekateri vodilni možje tega podjetja in nekdanji pravni svetovalec španske nogometne zveze Tomas Gonzalez Cueto.

Na administracijo zdaj že nekdanjega predsednika španskega nogometa Luisa Rubialesa, ki je odstopil zaradi afere poljub, je padel sum korupcije, nezakonitega upravljanja in pranja denarja.

Ena od domnevno spornih pogodb se nanaša na dogovor s savdsko družbo Sela za organizacijo superpokala v Savdski Arabiji.

Pogodba, podpisana leta 2019 in podaljšana leta 2020, je vključevala “nadomestilo za uspeh” v korist “zastopnika tretje osebe”, podjetja z imenom Kosmos, ki ga je zastopal Gerard Pique, ki je takrat še igral za Barcelono.

Leave a reply