Foto: Aleksander Sokler
Ostali športi

Oslabljeni Koprčani brez možnosti v Ljubljani

V prvi tekmi za tretje mesto v prvi slovenski vaterpolo ligi je Ljubljana Slovan v bazenu Kodeljevo premagala Grafist Koper s 25:5 (6:0, 5:0, 8:3, 6:2). Druga tekma bo na sporedu v sredo, 22. maja, ob 20.30, v Kopru, morebitna tretja pa prihodnjo soboto spet v Ljubljani.

Ljubljana Slovan – Grafist Koper 25:5 (6:0, 5:0, 8:3, 6:2)
Ljubljana – Bazen Kodeljevo, gledalcev 50, sodnika: Carič, Suhadolnik.
Ljubljana Slovan: Žurbi, P. Kirasič; Stefanović 4, Čanč 3, Potočnik 5, Žiberna 2, Leskovec 2, Anzulović 3, B. Kirasič 3, Klobučar, Cuomo, Poličnik, Lipnik. Trener: Jure Škof.
Grafist Koper: Lončarević; Janošević, Giorgi 2, Esposito, Nastran, Pencelj, Bašić, Dimitrijević 3, Jovanović, Jačimović. Trener: Aleš Stopar.

Koprčani so v Ljubljano prišli le z devetimi igralci, tako da je bilo delo domačim vaterpolistom, ki tudi niso igrali v polni zasedbi, olajšano. Varovanci Jureta Škofa so si že v prvi četrtini priigrali šest golov prednosti, gostje pa domačega vratarja Gašperja Žurbija niso premagali niti iz petih metrov, čeprav so imeli za to kar dve priložnosti. Tudi v drugi četrtini so Ljubljančani neusmiljeno polnili gostujočo mrežo, Koprčani pa so zapravili še eno petmetrovko.

Tekma je bila tako na polovici tekme že odločena, v prvi minuti tretje četrtine pa so koprski vaterpolisti le premagali domačega vratarja. S petih metrov je bil uspešen Dimitrijević. V začetku zadnje četrtine je pri gostih rdeči karton dobil Janošević, kar je bila le še dodatna težava za četo Aleša Stoparja, na drugi strani pa so Ljubljančani še naprej večali svojo prednost. Končni izid je postavil mladi Marcel Lipnik, s petimi goli pa je bil najboljši strelec tekme Enej Potočnik.

V nedeljo bo v bazenu Kodeljevo na sporedu še finale državnega prvenstva za vaterpoliste do 17 let. Ob 10. uri bo v prvem polfinalu domača Ljubljana Slovan igrala z Grafist Koprom, ob 11.15 se bosta v drugem polfinalu pomerila Triglav in Calcit Water Polo. Tekma za tretje mesto bo ob 13. uri, finale pa ob 15. uri.

Vir: ZVDS

Leave a reply