Foto: Jure Mernik
NogometSlovenija

Osem golov in dve gostujoči zmagi

Za nami je turbolentna sezona 2023/24. Čas med sezonama pa je ponavadi na začetku tega obdobja predviden za kvalifikacije. To se denimo tiče v vseh naših treh ligah, kakor tudi pri mlajših selekcijah.

Eden takih dvobojev je postregel na šesti junijski dan. V Zrečah je podprvak MNZ Celje gostil prvaka Pomurske podzveze. Na lepo zapolnjenjenih tribunah so na Štajerskem ob lepem vremenu gledalci videli pet golov. Zreče so že vodile z 2:0, ko so prekmurski gostje iz Martjancev izid povsem spreobrnili.

  • Zreče: ZREČE – ČARDA 2:3

Povratna tekma bo na sporedu v Martjancih to nedeljo ob petih popoldne. Zmagovalec bo od avgusta naprej član 3. SNL vzhod.

Po žrebu v Celju pred dnevi pa sta drugi par, ki bo prinesel novega “vzhodnega” tretjeligaša odigrala prvo tekmo prvaka MNZ Ptuj in MNZ Maribor.

  • Ormož: ORMOŽ – MARIPOL STARŠE 0:3

Prleški žogobrcarji, ki so nedavno osvojili četrtoligaško lovoriko na ptujski podzvezi, so pred več sto gledalci gostili nogometaše iz Starš. Slednji so dobili prvi polčas z golom Fekonje. V zadnji četrtini tekme pa so gostje dodali še dva gola po zaslugah Roja in Lupinška  Povratna tekma bo v Staršah na deveti junijski dan (nedelja) ob 17:00.

Leave a reply