Foto: Urban Lesjak
RokometSlovenija

Olimpijske prvakinje zadale prvi poraz slovenskim rokometašicam

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem v Stavangerju izgubila proti Franciji s 27:31 (15:17) in skupinski del končala na drugem mestu. V prvem krogu je premagala Islandijo, v drugem Angolo, na obeh tekmah je bil izid 30:24.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko s sedmimi zadetki. Ana Gros je dosegla pet, Alja Varagić in Nataša Ljepoja pa po tri gole.

Slovenija se bo v drugem delu tekmovanja med 6. in 10. decembrom v Trondheimu pomerila z Južno Korejo, Norveško in Avstrijo. Drugi del bo začela z dvema točkama, tako kot Avstrija. Norveška in Francija prenašata štiri točke, Angola in Južna Koreje pa nobene. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši reprezentanci iz skupine II.

“Za nami je odlična tekma. Moje igralke postopoma zmanjšuje zaostanek za Francozinjam, potem ko so se zadnje tri medsebojne tekme končale z visoko razliko. Zagotovo bi na tem dvoboju določene segmente lahko odigrali bolje. Veseli nas lahko povratek Ane Gros in energija, ki jo na in ob igrišču kažejo vsa naša dekleta. Smo na pravi poti. Po prvem delu tekmovanja sem izjemno zadovoljen z našim učinkom, rezultati in nasploh kako smo se spoprijeli z vsemi izzivi, ki so nas spremljali od začetka priprav. Glede na stanje, v katerem smo se znašli, so za zdaj dosežki fenomenalni in lahko si le želimo, da vzdržimo ta ritem tudi v drugem delu svetovnega prvenstva, kjer bomo skušali potrditi zastavljeni cilj,” je dejal selektor Adžić.

Leave a reply