Odbojka

Slovenski odbojkarji v tujini imajo za seboj odigran še en prvenstveni konec tedna

Na Madžarskem je moštvo Sare Najdič, Fatum Nyiregyhaza na gostovanju premagalo enega od največjih tekmecev, moštvo Vasas Obuda. Slovenska podajalka se je izkazala s tremi asi. Ekipa BRSE blokerke Tine Grudina, ki zaradi pravila štirih tujk ni zaigrala, je z 0:3 slavila v gosteh, pri MTK Budapest.

Na Poljskem je ekipa Resovia, ki jo vodi slovenski selektor Alberto Giuliani in za katero igra Klemen Čebulj, v 6. krogu poljskega prvenstva, v gosteh z 2:3 premegala Stal Nyse, pri čemer je naš reprezentant dosegel 13 točk. Žana Zdovc Sporer je v 4. krogu poljske lige prvič zaigrala v dresu DPD Legionovie, njena ekipa je vpisala prvi poraz, Žana se pa ni vpisala v statistiko.

Alen Šket je v minulem tednu v turškem prvenstvu odigral dva kroga. Njegov Afyon je najprej proti Altekmi slavil s 3:1, naš sprejemalec je dosegel 12 točk. Na obračunu v gosteh pri Bursi, pa je Afyon nepričakovano izgubil s 3:2. Šket se je v statistiko vpisal z devetimi točkami. V 8. krogu turškega prvenstva za dekleta, je Yesilyurt Lane Ščuke na domačem terenu prišel do zmage s 3:1, nad Galatasarayjem, Ilbank Eve Mori pa je klonil na gostovanju pri Kuzeyboru. Ščuka je dosegla šest točk in eno dodala z blokom, Morijeva pa je bila uspešna trikrat.

Danijel Koncilja je za zmago Cannesa dosegel devet točk, Alen Pajenk pa s Poitiersom ni igral, saj je bil obračun z Nico prestavljen na 27. oktober. V uvodnem krogu grškega prvenstva je Monika Potokar s Paokom prepričljivo zmagala na gostovanju pri Porphyrasu in dosegla kar 18 točk.

Jan Kozamernik v dresu Allianz Milana še naprej zmaguje. Tokrat je bil v gosteh uspešnejši od Modene, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani. Reprezentančni bloker je ob zmagi prispeval pet točk. Tudi Consar Ravenna Janija Kovačiča, ki se je izkazal s kar 71 odstotnim sprejemom, je bila v tem krogu uspešna in je slavila zmago nad Top Volley Cisterno, slovenski korektor Tonček Štern pa je s Kioene Padovo sicer izgubil z Vibo Valentio, a je tudi tokrat igral odlično in vknjižil kar 22 točk. Žiga Štern v Grčiji na začetek sezone še čaka, prav tako kot tudi Dejan Vinčić v nemškem prvenstvu.

Comments are closed.