Nogomet

Odziv vodstva Dravinje

Včeraj je vodstvo Dravinje, po sobotni zmagi na Prevaljah, predstavilo videnje celotne sobotne situacije. Nogometaši Dravinje so na Prevaljah po zaostanku z 2:0, uspeli obrniti rezultat v svojo korist, po tekmi pa je prišlo do neljubih scen s sodniki.

Zapis navajamo v celoti:

“Zmaga naše ekipe je bila poštena in čista. Tekma pa je bila žal zaznamovana z neljubim dogodkom, ko je v enem izmen duelov z našim igalcem obležal igralec domače ekipe, Jošt Krivonog. Duel je bil predvsem nesrečen, a je naš igralec vseeno prejel rdeči karton. Posredovati je moralo tudi reševalno vozilo, zato se je tekma za kar nekaj časa zavlekla. Joštu želimo čimprejšnje okrevanje ter povratek na zelenice. Po tekmi pa je prišlo tudi do dodatnih zapletov, ko so domači gledalci želeli obračunati z delilci pravice na srečanju. V klubu se okoli teh ekscesov ograjujemo, hkrati pa obsojamo dejanja domačega uradnega napovedovalca, ki je med tekmo po mikrofonu komentiral, da naši igralci simulirajo ter po koncu tekme našo zmago razglasil za nezasluženo. Verjamemo, da je neljubim dogodkom po tekmi ”pripomoglo” tudi to neprimerno obnašanje uradnega napovedovalca, ki bi moral biti seveda nepristranski ali pa se vsaj ogniti neprimernim komentarjem med tekmo.

Organizacija tekme je bila sicer, kot je to na Prevaljah v navadi, odlična. Za našo ekipo je bilo dobro poskrbljeno, zmotilo pa nas je, kot smo že izpostavili, obnašanje uradnega napovedovalca.

V klubu nikakor ne želimo prilivati olja na ogenj, a smo se počutili dolžni odzvati se in zadeve razjasniti še iz naše strani.”

Comments are closed.