Foto: IG/ kolektiffimages
Rokomet

ODZIV Rokometne zveze Slovenije: Nedostojna organizacija tekmovanja v Egiptu

Iz štaba rokometne reprezentance Slovenije so povedali, da nikdar niso in ne bodo iskali izgovorov. Prevzeli so odgovornost ob vsakem projektu. Zagotovo bi lahko kaj storili drugače, tudi bolje, a vseeno so se tokrat – zares objektivno in čez noč – pred, za Slovenijo ključno tekmo proti Egiptu, znašli v situaciji, v kakršni še niso bili nikdar.

“Vse skupaj le še dodatno izkazuje nedorečeno organizacijo prvenstva. Dejstvo je, da smo imeli v zadnji noči in na dan tekme ogromno zdravstvenih težav. Če se spomnite, smo jih imeli, s Tilnom Kodrinom in Urhom Kastelicem sicer v drugi obliki, tudi že prej. Zato absolutno ne moremo biti zadovoljni z organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva v Egiptu,” dan po zaključku slovenskih nastopov v Egiptu razmišlja generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijić.

“Po odigrani tekmi in uradni prijavi zaradi zdravstvenega stanja igralcev so se nam oglasili z egiptovskega ministrstva za zdravje, a bistvenih sprememb ne pričakujem, dokler bo mednarodna rokometna zveza (IHF) delovala tako, kot deluje,” je še dodal Cvijić.

Kar dvanajst igralcev reprezentantov Slovenije se je v 24 urah pred našo zadnjo tekmo v Egiptu zastrupilo s hrano. Z virozo, ki je pustila posledice. Obležala sta Staš Skube in Dragan Gajić, Blaža Blagotinška so vrnili v hotel, ko se je sesedel v garderobi. Devet fantov se je ostalo boriti za Slovenijo in preboj v četrtfinale.

Iz kakšnega testa so, bodo imeli priložnost pokazati na naslednjih tekmovanjih, ki sledijo in mi verjamemo v njih.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja